CELE MAI RECENTE ARTICOLE

10 restaurante perfecte pentru o cina romantica

februarie 16, 2017

Exista foarte multe feluri in care ne putem demonstra iubirea fata de partener. Unele sunt mai spectaculoase cum ar fi aceea de a-i scrie pe cer „Te iubesc!”, iar altele mai linistite asa cum este cea a unei cine romantice in doi. Pentru aceasta va prezentam cateva propuneri de restaurante, ideale pentru organizarea unei cine romantice:

U.S.A. – New York
Restaurant Per Se
Localul se afla situat in Manhattan fiind declarat de catre cei de la New York Times drept cel mai bun restaurant din oras. In cazul in care va ganditi sa invitati persoana iubita pentru o cina in doi aici trebuie sa stiti ca locatia va ofera o superba panorama asupra Central Park. Privelistea romantica este completata de senzualitatea meniurilor. Recomandarea noastra este „Oisters and pearls” un preparat ce poarta semnatura bucatarului sef Eli Kaimeh fiind realizat pe baza de stridii si caviar.

Per se romantic restaurant in New York

 

U.S.A – Seattle
Restaurant Canlis
Daca tinteti in mod deosebit sa va impresionati persoana iubita acest restaurant este cu siguranta locatia
perfecta pentru a o fermeca. Iar vraja va incepe cu privelistea minuntata inspre lacul Union si muntele
Cascade. Dupa o prima impresie puternica, puteti continua procesul de incantare printr-o incursiune in bucataria americana contemporana, calatorie atent coordonata de bucatarul sef Brady Williams.

 

PERU – Lima
Restaurant Astrid & Gaston
O vacanta in Peru inseamna in primul rand o incursiune in trecut: intalnirea cu civilizatia incasa. Si orice intoarcere in timp are un parfum al ei din care cu siguranta romantismul nu lipseste. De acest lucru au tinut cont si cei doi patroni ai restaurantului „Astrid & Gaston” atunci cand au luat decizia de a amenaja aceasta locatie intr-o cladire veche de peste 300 de ani  aflata intr-unul din cartierele orasului Lima. O cina romantica aici va ofera prilejul unei adevarate calatorii culinare in timp prin bucataria peruana.

 

FRANTA – La Rochelle
Restaurant Christopher Coutanceau
Toate povestile de dragoste incepute la malul marii au un parfum al lor aparte cu multe, multe nuante din care evident romantismul este nelipsit. Restaurantul „Christopher Coutanceau” a fost amenajat pe malul Oceanului Atlantic pentru a mentine aceasta stare „de betie” a inceputurilor de idila. O cina in doi aici se traduce printr-o adevarata imbatare a simturilor declansata de preparatele pe baza de fructe de mare stropite cu vinuri alese.

 

FRANTA – St. Emillon
Restaurant Hostellerie de Plaisance
St. Emillon este una din principalele regiuni in care se produce vinul rosu din marca Bordeaux. Comuna St. Emillon este deasemenea o asezare medievala inclusa in patrimoniul cultural UNESCO. O cina romantica la restaurantul „Hostellerie de Plaisance”  este o adevarata incursiune senzuala in bucataria franceza asezonata cu vinurile de Bordeaux.

 

BELGIA – Brussels
Restaurant Le Chalet de la Foret
Situat in Brussel, in apropierea padurii Sonian restaurantul Le Chalet de la Foret este un adevarat templu de seductie al papilelor gustative. Alaturi de persoana iubita lasati-va fermecati de preparatele pregatite de Chef Pascal Devalkeneer insotite de selectia de vinuri frantuzesti recomandata de catre somelierul locatiei.

 

ITALIA – Roma
Restaurant Il Pagliaccio
Roma un oras ce te ameteste prin frumusete, eleganta si tinuta sa. Un loc in care romantismul se afla mai mult decat la el acasa. O cina la Il Pagliaccio este ocazia perfecta pentru a face o declaratie de dragoste persoanei iubite si de ce nu pentru a o cere in casatorie.

 

AFRICA DE SUD – Cape Town
Restaurante Conservatory si Greenhouse
Dupa o plimbare romantica prin gradina The Cellars-Hohenort va puteti odihni si lua cina la unul din cele doua restaurante Conservatory si Greenhouse aflate in apropierea muntelui Table. Meniurile acestora sunt bazate exclusiv pe bucataria sud-africana.

 

SINGAPORE – Singapore
Restaurant Saint Pierre
Bucatarul sef al restaurantului Saint Pierre este belgian motiv pentru care preparatele traditional asiatice servite aici au influente puternic europene. Traiti alaturi de persoana iubita aceasta experienta exotica asezonata cu vinurile recomandate de catre somelierul locatiei.

 

TAIWAN – Taichung
Restaurant Le Mout
Situat in centrul orasului Taichung restaurantul Le Mout este un local de lux ale carui preparate inspirate din bucataria traditional japoneza va sunt oferite intr-o prezentare frantuzeasca. Mergeti asadar in aceasta locatie si lasati-va sedusi de experienta senzualitatii supreme in materie de gastronomie orchestrata de Chef Lanshu Chen.

Sursa @ Relais & Chateaux – articol de Tamlin Wightman


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE