CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Daca esti fan Pokémon Go, Pokestop aici!

iulie 19, 2016

Daca cei de la National Geographic au ajuns sa scrie despre fenomenul “In cautare de Pokemoni” aka Pokemon Go ca fiind cea mai noua inspiratie de calatorie si forma de turism ce ar putea sa apara odata cu lansarea acestui joc peste tot in lume, nici nu stii ce sa mai zici, o fi bine, o fi rau..

Ce este Pokemon Go?
Un nou tip de explorator ce a luat cu asalt planeta, intreg globul, nascut dintr-o aplicatie smartphone gratuita numita Pokémon Go. Pokémon Go este un joc de realitate augmentata care, spre deosebire de cele mai multe jocuri, nu poate fi redat stand pe canapea sau in fata calculatorului de birou. O parte a recursului este de a merge in afara, in locatii reale, la vanatoare de personaje de desene animate ascunse; Pokémon s-a făcut popular in anii 1990 si, dupa cum spune sloganul jocului, „catch ‘em all” ( Prinde-i pe toti )

Inca de la lansarea sa in aceasta luna, Pokémon Go a avut milioane de descarcari, a crescut foarte mult, transformadu-se intr-un fenomen global si cultural. Tehnic vorbind, aplicatia este disponibila oficial doar in anumite tari, dar fanii din intreaga lume, gaseasc modalitati de a o descarca inainte de a ajunge si pe meleagurile lor. Tari precum Anglia, Germania si Costa Rica au devenit rapid punctele fierbinti pentru explorarea de Pokémon. Intre timp, japonezii, creatorii personajelor fictive dragi, sunt nevoiti sa astepte cu nerabdare accesul.

Mai mult decat un joc, Pokémon Go este un ghid de oras si un instrument de explorare pentru experiente locale, autentice. Aceasta poate parea contraintuitiv pentru a vedea un loc prin ecranul unui telefon atunci cand calatoria este de multe ori cea mai buna scuza pentru a te detasa de tehnologie. In tarile in care Pokémon Go este cel mai popular, pasionatii organizeaza intruniri in oras si se lanseza intr-o cautare pentru comunitate pentru a prinde aceste creaturi ratacite. Nu numai ca jucatorii prind Pokémon, prind si o perspectiva unică a unui lucru familiar.


Aceste cinci destinatii sunt cele mai populare pentru iubitori de calatorie – (cautatori de Pokémoni) de a colecta timbre de pașaport:

Noua Zeelanda: In Noua Zeelanda, doua aplicatii sunt mai bune decat una. Oamenii sunt atat de innebuniti dupa Pokémon Go ca au infiintat un cont national, Snapchat live la PokémonGoNZ. Jucatorii pot trimite snaps cu ei insisi pe PokémonGoNZ pentru o sansa de a fi prezentate pe povestea tarii.

Australia: Aici prinderea de Pokémoni nu implică neaparat a fi pe un teren. Moduri distractive de a juca acest joc includ caiacul in jurul unora dintre porturile spumante din Sydney unde poti alearga in joc dupa caractere de apa.

Statele Unite ale Americii: In orase ca Seattle, Boston, San Francisco, New York si D.C., Intalnirile pentru prinderea de Pokémoni sunt un nou mod de a socializa. Aici veti gasi totul, cum ar fi cautarea de Pokémoni in pub-uri, vanatoarea pe stadioane universitare sau naluci de inregistrare a alegatorilor.

Tările de Jos: In Europa, Pokémon Go a fost lansat in Germania si Anglia, dar olandezii au gasit o portita pentru a intra in joc. Zuiderpark in Haga este unul dintre cele mai bune locuri pentru juca in Olanda. In mod normal acest parc, cel mai placut loc de vara pentru muzica live, a luat acum o noua porecla: Pikachu Park.

Canada: La fel ca olandezii, canadienii au gasit modalitati de a juca inainte de lansarea oficiala Pokemon Go. Toronto este in prezent bucataria de testare a jocului si formatori isi antreneaza  apetitul jucand in Kensington Market, Nathan Phillips Square, si Insula Toronto.

Nu poti calatori departe?
Joaca acasa. Pokémon Go poate face orasul natal al unei persoane, cartier, sau chiar din strada sa, sa para ca o noua lume datorita Pokestop-urilor.

Situate la obiective turistice, statui, sau situri de patrimoniu, Pokestop-urile sunt lumea reala in care utilizatorii trebuie sa se oprească pentru a ridica unele elemente necesare pentru a ramane in joc. Acest joc ofera posibilitatea de a descoperi locuri nestiute, de care nici nu ai auzit, acasa sau in strainatate, si de a invata ceva nou de-a lungul drumului.

Source @NationalGeographicTravel 15.07.2016


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE