CIRCUIT „BAROCCO”, 7 NOPTI/ 8 ZILE, SICILIA, ITALIA de la 534 euro
NUME: CIRCUIT "BAROCCO", 7 NOPTI/ 8 ZILE
DESTINATIA: Sicilia, Italia
TARIF: de la 534 euro
PROGRAM SEJUR: 8 zile
ITINERARIU: Catania – Acitrezza – Acireale - Siracuza – Noto - Villa del Tellaro – Marzamemi - Scicli - Modica - Ragusa - Caltagirone - Etna - Taormina - Catania
GRAD DE DIFICULTATE: Usor
IDEAL PENTRU: Iubitorii de calatorii

HIGHLIGHTS
  • Vizitarea Vaii Di Noto, inclusa in patrimoniul UNESCO
  • Vizitarea oraselor Catania si Acireale
  • Vizitarea cetatii Siracuza si a insulei Ortigia
  • Vizitarea oraselor Modica si Ragusa
  • Excursia la vulcanul Etna si in Taormina
  • Degustari de vin si preparate apartinand bucatariei siciliene

ITINERARIU

Sosire in regim propriu, pe aeroportul din Catania. Transfer si check-in la hotel. Timp liber.

Mic dejun. Tur de oras in Catania. Obiective incluse: Catedrala, Piata Domului, strada Crociferi, Piata de Peste, Turul de oras se continua cu vizitarea satelor de pe coasta ionica a provinciei Catania. Punctul final al zilei de astazi este orasul Acireale. Punctele de atractie ale acestuia sunt bisericile Sfantul Sebastian si Sfintii Petru si Pavel. Cazare in Acireale.

Mic dejun. Plecare catre Siracuza, cea mai mare colonie greceasca stabilita in Sicilia. Obiective vizitate: parcul arheologic de la Napoli, insula Ortigia, pe care se gaseste Fantana Arethusa. Aici puteti intreprinde, optional, o plimbare cu barca. Dupa-amiaza circuitul continua mai departe catre orasul Noto, inclus in patrimonul UNESCO datorita prezentei numeroaselor opere de arta baroca. Cazare in Noto.

Mic dejun. Plecare catre vechiul sat pescaresc Marzamemi. In drum veti vizita vila romana Tellaro, detinuta de imparatul cu acelasi nume. Astazi aceasta este transformata in muzeu, in care puteti admira ceramica si mozaicuri din perioada respectiva. Satul Mazaremi a fost construit in apropierea marii, ulterior devenind un important port din Sicilia, in principal cunoscut pentru comertul cu ton. Satul Mazaremi isi are originea din perioada domintiei arabe in Sicilia. Dupa vizitarea satului veti merge la o ferma din zona unde veti participa la o degustare de vin si de preparate tipice regiunii siciliene. Cazare in Scicli.

Mic dejun. Tur de oras in Scicli, in timpul caruia puteti admira bisericile baroce Sfantul Matei si Sfantul Bartolomeu. Circuitul continua cu orasul Modica, supranumit si “orasul dantelei”, datorita decoratiunilor rafinate de pe cladiri si bisericile baroce. Obiective incluse in turul de oras: Biserica San Girogio, pana la care veti urca o scara cu 250 de trepte, catedrala Sfantul Petru, Manastirea Ordinului Capucinilor, Palatul Mercedari. Va recomandam deasemenea sa vizitati si o “Dolcerie”, un magazine tipic in care se vinde ciocolata. Dupa-amiaza transfer la Ragusa, un oras ce dateaza din secolul al XVIII-lea. Obiective de vizitat: catedrala Sf. Ion, Palatele Cosentini si Bertini, Portalul Sf. Gheorghe (important exemplu de arhitectura baroca). Cazare in Ragusa.

Mic dejun. Vizitarea Palatului Acreide, o bijuterie a stilului baroc, Acest a fost ridicat intr-un fost oras medieval, dupa evacuarea acestuia in urma unui cutremur ce a avut loc in anul 1693. Dupa-amiaza transfer la Caltagirone, oras renumit pentru obiectele de ceramica produse, precum si pentru cladirile construite in stil baroc. Centrul vechi al acestuia a fost reconstruit dupa cutremurul din 1693. Cazare in Caltagirone.

Mic dejun. Excursie la vulcanul Etna. Este cel mai inalt vulcan din Europa. Se urca pana la 2000m altitudine deasupra marii, in apropirea craterelor. De aici puteti admira coasta ionica a Siciliei. Acensiunea poate fi continuata cu telecabina sau cu jeep-ul, pana la altitudinea de 3000m (optional). Dupa-amiaza transfer in Taormina cu tur de oras. Acesta a fost ridicat in secolul al IV-lea inainte de Hristos, de catre Siculi, pe muntele Tauro. Ulterior acesta a devenit colonie greceasca, iar apoi romana. Punctul de atractie: cladirea teatrului ce dateaza din secolul al III-lea inainte de Hristos. Retur in Catania. Cazare in Catania.

Mic dejun. Check-out de la hotel.


TARIFE

Pret de la 534 euro/ persoana/ pachet

Pretul include:

7 nopti cazare in camera dubla, hotel 3*/ 4*

Mic dejun

Degustare vin si preparate siciliene

Ghizi locali: Catania/ Acireale, Siracuza/ Noto, Tellaro/ Marzanemi, Scicli/ Ragusa/ Modica, Palazzolo, Taormina.

Pretul nu include:

Bilet de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti

Asigurare medicala

Asigurare storno

Ghidul circuitului

Taxele de oras

Mese extra (pranzuri in timpul circuitului): aprox. 20 euro/ pers (exclus: bauturile).

Supliment demipensiune, cazare in hotel de 3*: 50 euro/ persoana/ zi

Supliment demipensiune, cazare in hotel de 4*: 84 euro/ persoana/ zi


CE ESTE INCLUS
7 nopti cazare in camera dubla, hotel 3*/ 4*
mic dejun
Degustare vin si preparate siciliene
Ghizi locali: Catania/ Acireale, Siracuza/ Noto, Tellaro/ Marzanemi, Scicli/ Ragusa/ Modica, Palazzolo, Taormina

RECENZII Aici gasesti o lista cu cele mai fresh oferte de vacanta care abia asteapta sa fie descoperite.
AI FOST AICI? SPUNE-NE PAREREA TA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SingurCupluCu copiiCu prieteni

12345