Mongolia – Festivalul „Vulturul de Aur” DE LA 9755 EURO
NUME: Mongolia - Festivalul "Vulturul de Aur"
DESTINATIA: Mongolia
TARIF: De la 9755 euro/persoana/ pachet
PROGRAM SEJUR: 12 zile
ITINERARIU: Ulaanbaatar - Ölgii - Parcul National Khustain Nuruu - sudul desertului Gobi - Ulaanbaatar
GRAD DE DIFICULTATE: Usor
IDEAL PENTRU: Ideal pentru pasionatii vietii in salbaticie

HIGHLIGHTS
 • cazare in traditionalele iurte mongoleze
 • excursie in zona de canioane si chei
 • ocazia de a observa diverse specii de cai salbatici in mediul lor natural
 • 2 zile de participare la festival "Vulturul de Aur"

ITINERARIU

Sosire in capitala Mongoliei, transfer si check-in la Shangri-La Hotel.

Dimineata intalnire cu ghidul dvs. Palani Mohan care va va povesti despre experientele sale cu vanatorii de Vulturi Aurii din Mongolia precum si despre spectaculoasele poze pe care a reusit sa le faca. Dupa-amiaza tur ghidat prin Ulaanbaatar cu urmatoarele obiective: Piata Sukhbaatar situata in centrul orasului este un spatiu ce ii omagiaza pe eroii revolutionari de la 1921; manastirea Gandan una dintre cele mai importante cladiri de acest fel din Mongolia ce a fost construita la 1809 si inetriorul unei impresionante cladiri ce adaposteste o biblioteca cu literatura buddhista. Seara cina de bun-venit.

Zbor catre orasul Ölgii ce se afla in partea de vest a tarii. Populatia acestui oras este predominant cazaca simtindu-se mai degraba influentele musulmane din Asia Centrala decat buddhism-ul mongolez. Motivati acestei excursii o reperzinta festivalul anual „Vulturul de Aur”. Acesta reprezinta unul dintre cele mai vechi obiceiuri ale cazacilor din Mongolia si este reprezentat sesiuni de vanatoare asistate de vulturi special antrenati, obicei ce se transmite din generatie in generatie. In aceasta zi participati la ceremonia de deschidere a festivalului.

Intreaga zi este dedicata participarii la festivalul „Vulturul de Aur”. Astazi veti asista la diverse alte manifestari ecverstre.

Astazi va veti intalni cu cativa vanatori cazaci insotiti de vulturii lor. Veti avea ocazia prin intermediul ghidului sa discutati cu ei si deasemenea sa realizati serie de poze spectaculoase in cadrul sesiunilor de vanatoare. Cina din aceasta seara va avea loc intr-o gospodarie privata.

Zbor catre Ulaanbaatar. Timp liber.

Ziua de astazi este dedicata vizitarii Parcului National Khustain Nuruu situat in partea de sud-vest a Ulaanbaatar. Aceasta rezervatie naturala se intinde pe o suprafata de 50.620 hectare aici putand intalni diverse specii de cai salbatici precum takhi, provenient din stepa Asiei Centrale precum si vegetatie si fauna de stepa: caprioare, cerbi, gazele, porci misterti, lupi si lynux.

Transfer la aeroport si zbor catre Dalanzadgad, capitala provinciei Gobi. Sunteti preluati de la aeroport si dusi in partea de nord-vest in zona Vaii Yol cunoscuta si sub numele de „Canionul
Vulturului” ce se afla la poalele muntilor Altai. In timpul explorarii acestei vai fiti atenti „vulturii cu barba” sau lammergeiers cum sunt numiti de catre localnici.

In aceasta dimineata veti fi condusi catre dunele desertului Moltsog Els unde veti avea ocazia sa intalniti camilele Bactrian. In afara acestui fapt veti cunoaste si familii de crescatori de camile.

In aceasta dimineata bucurati-va de vizitarea vaii Havsgait ce ofera privelisti minunate. Dupa aceasta vizita va veti intoarce la resort pentru a viziona documentarul despre paleontologistul
Roy Chapman Andrews care in 1923 a descoperit primul ou de dinozaur fosilizat in zona stancilor Flaming. Dupa-amiaza vizita la stancilor Flaming.

Ziua micul dejun transfer la aeroport si zbor catre Ulaanbaatar. Restul zilei, timp liber.

Mic dejun si transfer la aeroport pentru zbor de intoarcere.


TARIFE

Tariful este la cerere. Pentru informatii suplimentare si rezervari va rugam sa ne contactati

Pret de la 9755 euro/ persoana/ pachet

Pretul include:

 • 11 nopti cazare in camera dubla
 • pensiune completa
 • toate transferurile necesare
 • tururi ghidate
 • supliment single: on request.

Pretul nu include:

 • bilet de avion Bucuresti – Ulaanbaatar – Bucuresti
 • asigurare storno
 • asigurare medicala de calatorie


CE ESTE INCLUS
11 nopti cazare in camera dubla
 •  - Supliment single: on request
pensiune completa
tururi ghidate
toate transferurile necesare

BINE DE STIUT

Grupul este format integral din vorbitori de limba engleza.

Numarul maxim de participanti este de 12-18 persoane

Locatii cazare: Shangri-La Hotel; Ger; Three Camels Lodge.

DATA DE PLECARE IN 2018: 04.10.2018


DESPRE DESTINATIE

Imaginati-va orasele cele mai cosmopolite ale lumii: freneticul New York, sofisticatul Sydney si stralucitorul LasVegas. Si acum imaginati-va opusul lor: campii intinse, frumuseti naturale, cursuri de apa zgomotoase, animale salbatice toate acompaniate de o cultura impregnata de un stil de viata nomad, aceasta este in fapt Mongolia, o imbinare intre brutal si frumos. O tara ce pare ce pare extrem de desprinsa de restul lumii.


RECENZII Aici gasesti o lista cu cele mai fresh oferte de vacanta care abia asteapta sa fie descoperite.
AI FOST AICI? SPUNE-NE PAREREA TA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SingurCupluCu copiiCu prieteni

12345