PACHET FESTIVALUL VINULUI DIN MENDOZA 2018, ARGENTINA de la 588 euro
NUME: PACHET FESTIVALUL VINULUI DIN MENDOZA 2018
DESTINATIA: Mendoza, Argentina
TARIF: de la 588 euro/ persoana/ pachet

DESPRE

FESTIVALUL VINULUI DIN MENDOZA isi are originile in secolul al XVII-lea, fiind initial un eveniment de factura religioasa. Oficializarea sa se face abia in 1936, an in care Ministrul Industriei si Lucrarilor Publice din provincia Mendoza, semneaza un decret prin care acesta este inclus in agenda publica de evenimente a provinciei. La acest moment evenimentul a devenit cel mai mare si mai important wine party din Argentina. La acest festival participa atat lucratori din domeniul viticol, cat si propretari de podgorii viticole. Trebuie mentionat faptul ca provincia Mendoza, ce face parte din regiunea viticola Cuyo, aflata in vestul a Argentinei, este responsabila de 70% din productia de vin a intregii tari. Printre tipurile de vin produse aici se numara: Malbec, Tempranillo, Cabernet Sauvignon si Chardonnay. Dealtfel datorita acesti productii de vin importante, Mendoza este, la momentul actual, una din cele 9 capitale mondiale ale vinului.

FESTIVALUL VINULUI DIN MENDOZA 2018 se desfasoara in primul week-end din luna martie. Se incepe de vineri seara cu evenimntul denumit Drumul Reginei Albe (Via Blanca de las Reinas). Acesta presupune o parada formata din carele alegorice a 18 regine, ce provin din toate districtele provinciei Mendoza. Costumatia acestora, precum si tematica ornamentala a carelor, vin sa puna in valoare obiceiurile legate de culesul viilor, in toate cele 18 zone ale provinciei. Pe parcursul derularii acestei parade, reginele arunca spre multime de spectatori cu ciorchini de struguri si chiar cu sticle de vin. In dimineata zilei de sambata are loc o alta parada denumita Caruselul Reginei (Carrusel Vendimial). In cadrul acestui eveniment, cele 18 regine se reunesc, din nou, insa de data aceasta carele lor alegorice sunt urmate de o prada de cowboy calare. Alaiului i se alatura formatii de muzica si dans traditional Argentinian si din zona Americii Latine. In afara lor, pe strazile din orasul Mendoza poti intalni deasemena si alte formatii muzicale, actori stradali, care prin performance-urile lor iau parte la festivitatile din oras. Aceasta parada reuseste sa atraga in jur de 200.000 de spectatori. In timpul acestei parade are loc si concursul pentru desemnarea Reginei Vinului. Cu timpul evenimentul s-a transformat intr-un advarat business, lunad in considerare faptul ca fiecare participanta are grupul ei de admiratori si sustinatori. Pozele participantelor sunt raspandite in provinciile din care provin, sustinandu-le astfel candidatura la titlul de Regina a Vinului. Caruselul Reginei este o parade ce dureaza de dimineata pana dupa-amiaza, intre cinci si sase ore. Dupa aceasta spectatorii merg sa se odihneasca pentru a fi capabili sa participle la evenimentele ce au loc seara.

In Argentina nu exista festival fara muzica si dans. Punctul central il reprezinta THE CENTRAL PARTY (Festivitatea de inchidere), organizata sub forma unui spectacol grandios ce se desfasoara in amfiteatrul Fray Romero Day. Evenimentul reuneste peste 1000 de dansatori si cantareti, precum si aproximativ 70000 de spectatori. Punctul central il repezinta incoronarea Reginei Vinului, iar finalul este marcat de traditionalul foc de articifii. Pentru cei care nu reusesc sa achizitioneze bilete la acest eveniment, trebuie mentionat faptul ca se efectueaza o transmisie live a evenimentului, in Piazza Italia, din centrul orasului Mendoza.


FACILITATI

PARK HYATT MENDOZA 6*

DESPRE HOTEL: hotelul este situat in centrul orasului, in Plaza de la Independencia. Mendoza, din provincia cu acelasi nume, reprezentand cea mai importanta zona viticola din intreaga America de Sud. Cladirea sa a fost construita in stil colonial, in secolul al XIX-lea.

FACILITATI HOTEL: 3 restaurante, 2 baruri, centru, Spa, casino.

FACILITATI CAMERE: hotelul dispune de 184 spatii de cazare. Facilitati: king-size bed, baie, dus separat, uscator de par, halat de baie, TV, Internet, DVD, telefon, minibar, seif, aer conditionat.

Camera dubla PARK KING: suprafata – 40mp. Vedere spre oras sau curtea interioara.

Camera dubla ANDES KING: suprafata – 40mp. Situate la etajele superioare ale hotelului. Vedere spre munte.

Camera dubla PARK DELUXE: suprafata – 40mp. Loc de discutie. Vedere spre munte.

GASTRONOMIE:

Bistro M: bucatarie traditionala, din regiunea Mendoza.

GRILL Q – PARILLA ARGENTINA: bucatarie traditionala argentiniana.

Restaurant LAS TERRAZAS DE LA PLAZA: bucatarie internationala.

UVAS Lounge & Bar

AMBAR Living Bar

BINE DE STIUT: aeroportul Mendoza se afla la 10m distanta.


TARIFE

Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana/ noapte

PerioadaCamera dubla PARK KINGCamera dubla ANDES KINGCamera dubla PARK DELUXE
01.11 - 31.12.17103124133
01.01 - 30.04.18113133144

PACHET FESTIVALUL VINULUI DIN MENDOZA 2018, ARGENTINA

Perioada: 02.03 – 06.03.2018

Pret de la 588 euro/ persoana/ pachet

Pretul include:

4 nopti cazare in camera dubla PARK KING

mic dejun

transfer de la/ catre amifiteatrul Fray Romero Day, in data de 04.03.18, in vederea participarii la festivitata de inchidere a festivalului

ghid

lunch-box + 1 mini sticla de vin de 187ml

bilet de acces la festivitate

Pretul nu include:

transportul pana la destinatie

transfer aeroport – hotel – aeroport

asigurare medicala de calatorie

asigurare storno

Mentiune:

Ora preluare de la hotel la ora 18:00pm

Ora returnare la hotel la ora 01:30am


RECENZII Aici gasesti o lista cu cele mai fresh oferte de vacanta care abia asteapta sa fie descoperite.
AI FOST AICI? SPUNE-NE PAREREA TA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SingurCupluCu copiiCu prieteni

12345