Taschler Hause Boutique Hotel 5* de la 55 euro/camera/noapte
NUME: Taschler Hause Boutique Hotel 5*
DESTINATIA: Sighisoara
TARIF: de la 55 euro

HIGHLIGHTS
  • WI-FI gratuit
  • Seif si minibar

DESPRE

Taschler Haus Boutique Hotel este o casă săsească, situată în centrul Sighișoarei, care oferă cazare chiar în afara zidurilor cetății Sighișoara, la numai 150 de metri de renumitul Turn cu Ceas. Casa este compusă din 10 camere care spun povești diferite, cu nume inspirate din meseriile sașilor meșteșugari, cu simboluri specifice și decorațiuni caracteristice acelor timpuri.Proprietatea este cotată pentru cel mai bun raport calitate-preț din Sighișoara. Prin decoruri, simboluri și ambianță, a fost respectata istoria acestei case, care datează din anii 1670. De fiecare dată oaspeții sunt asteptati cu flori, fructe, o mica surpriza de bun venit si cu multă dedicare si caldura.

Casa se încadrează în Monument categoria A – Importanță Internațională și se află într-o zonă înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial – Centrul istoric Sighișoara. De-a lungul istoriei, Taschler Haus a servit drept locuință și brutărie.

Deși în forma actuală păstrează o imagine definitivată în prima jumătate a secolului XVIII, Casa Taschler este cu siguranță mult mai veche, datarea aproximativă a începuturilor sale fiind însă imposibil de precizat, în lipsa informațiilor arheologice și de arhivă.

După ce în anul 1788 a fost distrusă de un incendiu puternic, în 1790 casa a fost cumparată și refăcută complet de Michel Friedrich Wultschner, pe atunci primarul orașului regal liber și al județului Sighișoara.


FACILITATI
Taschler Haus Boutique Hotel oferă 10 camere personalizate individual cu nume și simboluri inspirate din meseriile sașilor meșteșugari: 3 camere duble standard, 3 camere duble superioare și 4 suite de familie.
Taschler Haus Boutique Hotel oferă oaspeților o varietate de facilități, în fiecare cameră fiind regăsite câte o baie proprie, uscător de păr, televizor cu ecran plat, seif și minibar.
Întreaga casă dispune de WI-FI gratuit și o priveliște impresionantă, o parte dintre camere având vedere spre Turnul cu Ceas, iar cealaltă spre orașul Sighișoara.

DESPRE DESTINATIE

Zona Cetații, singura cetate medievală locuită din sud-estul Europei, unde este situată și Taschler Haus, a fost străjuită de zidurile de incintă care încă parțial mai există și în zilele noastre și este caracterizată în mare măsură de o locuire de tip urban.

Dacă vreți să vizitați unul dintre cele mai vechi monumente din oraș, acela este Biserica Mănăstirii Dominicane, construită în a doua jumătate a secolului al XIII-lea, în stilul gotic transilvănean. Biserica Mănăstirii este situată chiar pe Strada Cetății, în vecinătatea Turnului Cu Ceas.

Cel mai important punct din Cetate este Turnul Cu Ceas, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale Cetății Sighișoara, monument istoric construit în secolul al XIV-lea, care s-a păstrat până în prezent și poate fi vizitat de către turiști. De pe balconul aflat la o înălțime de 30 m vă puteți bucura de o vedere asupra cetății, orașului și împrejurimi.


RECENZII Aici gasesti o lista cu cele mai fresh oferte de vacanta care abia asteapta sa fie descoperite.
AI FOST AICI? SPUNE-NE PAREREA TA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SingurCupluCu copiiCu prieteni

12345