CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Destinatii noi de croaziera pentru 2017

februarie 9, 2017

Cand vine vorba de vacante la mare o parte din noi se duc cu gandul la croaziere. De ce? Este foarte simplu. Acestea ofera prilejul vizitarii mai multor locuri intr-un timp relativ scurt, de doar o saptamana sau doua. In timpul calatoriei se acosteaza in zone unde se poate sta la plaja si se poate face baie. Conditiile de cazare precum si serviciile oferite de companiile de croaziera rivalizeaza cu standardele resorturilor de lux. Asadar cei care opteaza pentru o astfel de vacanta pot spune ca au facut alegerea perfecta. In acest sens companii renumite de croaziera precum MSC Cruises, Celebrity Cruises sau Azamara Club Cruises nu inceteaza sa isi diversifice itinerariile incluzand constant noi si noi porturi in programele lor. Iata cinci dintre acestea:

1. Khasab, Oman
Khasab este unul din porturile recent adaugate de catre compania de croaziere Celebrity Cruises in itinerariul croazierelor sale din Orientul Mijlociu. Orasul se afla localizat in zona stramtorii Hormuz dintre Iran si Emiratele Arabe Unite. Khasab este o destinatie ce isi atrage vizitatorii prin impresionantul relief stancos dar si prin insemnele unei istorii tumultuoase. Printre acestea se numara cele provenite din perioada dominatiei portugheze a secolului al XVII-lea.

 

2. Monemvasia, Grecia
Monemvasia este un oras port situat pe o mica insula din partea de sud a peninsulei Peloponez. Datorita reliefului stancos din zona el a fost supranumit si „Gibraltarul Estului” devenind in foarte scurt timp unul dintre punctele de atractie din aceasta parte a Mediteranei. Orasul impresioneaza prin prezenta numeroaselor biserici bizantine. Deasemenea in apropierea sa se afla o serie de mici golfulete unde va puteti bucura de o baie pe cinste.

 

3. Puerto Limon, Costa Rica
Puerto Limon este cel mai mare oras din Costa Rica. Renumele sau este mai mult legat de comertul cu fructe decat de faptul ca este o destinatie inclusa in itinerariile croazierelor din insulele Caraibe. Din punct de vedere turistic in Puerto Limon se pot vizita cele doua parcuri nationale Tortuguero si Cahuita sau se poate explora padurea tropicala Veragua.

 

4. Kornati Islands, Croatia
Arhipelagul Kornati reuneste 140 de mici insule ce se intind de-lungul coastei de vest a Croatiei. Zona este declarata rezervatie naturala. Arhipelagul Kornati face parte din in itinerariul croazierelor ce trec prin Croatia avand opriri in Split, Hvar si Zadar. De curand in programul acestora a fost inclus un nou port. Este vorba despre Sibenik cea mai veche localitate de pe coasta croata. Este un oras inclus in patrimoiul UNESCO. El pastreaza in cultura sa influentele bizantine, venetiene si austro-ungare inregistrate de-a lungul timpului.

 

5. Kota Kinabalu, Malaysian Borneo
Kota Kinabalu se afla situat pe coasta de nord a insulei Borneo. In apropierea sa sunt Singapore si Palawan doua destinatii din itinerariile croazierelor prin arhipelagul Philipine. Kota Kinabalu este un loc perfect pentru cei care vor exploreze padurile tropicale si deasemenea sa viziteze rezervatiile de urangutani. In afara acestor activitati Kota Kinabalu este un loc ideal pentru cei indragostiti de sporturile acvatice precum: scubadiving sau snorkeling.

Sursa @ Huffingtonpost 12/08/2016


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE