CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Once you go “yacht”, you never go back!

iulie 23, 2018

Ghidul unei aventuri reusite pe mare

Ajutoooor! Vrem să plecăm în vacanță dar nici o ofertă nu reușește să ne stârnească interesul! Am fost deja în Italia, Malta, Grecia și Turcia, am ales ani de la rând resorturi cu all-inclusive, dar anul acesta vrem altceva.

Tăiem serviciul all-inclusive (are mereu repercusiuni asupra siluetei) și nici nu dorim să stăm într-un singur loc, pe toată perioada vacanței! Lumea este prea mare și sunt atâtea de descoperit! Nu am vrea să renunțăm la mare, plajă și la destinațiile istorice. Suntem un grup de 8 persoane și așteptăm cu interes soluţia salvatoare de la voi!”

Oferta

Vă facem cunoștință cu Alina și cei 7 prieteni de-ai ei! Ne-am băut cafeaua într-o dimineaţă cu zâmbetul pe buze, citind mesajul lor! Și apoi ne-am pus pe documentat: unde te poți bucura de plaje sălbatice, unde te poți scufunda în golfuri cu ape limpezi, unde poți vizita zeci de atracții istorice, într-o vacanță de 7 zile? Unde? Afli în răspunsul trimis Alinei!

Dragă Alina,

Mulțumim pentru mesajul tău și pentru încrederea acordată! Nu te ținem prea mult pe jar, pentru că avem soluția salvatoare pentru tine și prietenii tău: o vacanță pe un iaht! Ne-am dat seama că vreți să uitați de concediul clasic și noi simțim că sunteți pregătiți pentru o adevărată aventură! Și pentru că cerințele voastre includ mare, plajă și atracții turistice istorice, noi vă propunem să descoperiți Croația!

Pachetul pe care îl pregătim special pentru voi va conține și un skipper (a se înțelege comandat), așa că nu trebuie să vă faceți griji că vă veți pierde pe mare! Dacă sună bine să îți savurezi cafeaua în fiecare dimineață într-un alt loc, să înoți cu delfinii și să vezi în fiecare zi alt loc, alți oameni, alte peisaje, așteptăm un semn de la tine! 

Așa a luat naștere o vacanță pe un iaht, în frumoasa Croație! Se spune că sunt două tipuri de vacanțe – cele dinainte de iaht și cele după o astfel de experiență! Și, ca în multe alte situații, trebuie să o trăiești ca să o înțelegi! Și pentru că ideea a fost primită cu foarte mult entuziasm, ne-am hotărât să vă purtăm și pe voi pe valurile Croației, într-un iaht primitor și cochet!

Related image

Tot ce trebuie să știi despre închirierea unui iaht 

În momentul în care îți schimbi obiceiurile de vacanță și alegi yachting, faci cunoștință cu o libertate despre care doar ai citit! Descoperirea unei noi țări sau insule, navigând cu un iaht, este o experiență unică de care te poți bucura oricând. Există și o perioadă recomandă, cea cuprinsă între lunile iulie – septembrie. Destinațiile preferate sunt Grecia, Croația, Italia sau Malta. Închirierea unui iaht de 10 persoane ajunge la 3000 de euro, preț care cuprinde skipperul pentru o săptămână, servicii de consultanță în alegerea traseului, lenjeria, benzina și întreținerea ambarcațiunii.

Poți opta pentru un skipper care să te conducă spre mări necunoscute, iar tu doar să te bucuri de experiență. Sunt și cazuri în care cei care închiriează iahtul doresc să fie propriul skipper. Avantajele? Își pot organiza cum doresc timpul, pot sta oricât pe plajele favorite sau în orașele de care s-au îndrăgostit! Se pot bucura de o adevărată aventură exclusivistă!

Prin urmare, înainte de toate, trebuie să te hotărăști din start ce rol vrei să joci în această vacanță! 

Reguli pe care trebuie să le urmezi pentru o experiență reușită pe un iaht 

Bagaje cât mai puține

În momentul în care spui DA unei aventuri pe un iaht, trebuie să îți dezvolți o aptitudine importantă: aceea de a împacheta cât mai puține haine! Îți recomandăm să iei în bagaj 2-3 perechi de pantaloni scurți, câteva rochițe de vară, pentru serile petrecute în restaurant sau pe iaht, la apus și, bineînțeles, costumul de baie. Și dacă pe lista voastră de distracții se află și un board games, nu uita să faci loc și pentru un Activity sau o pereche de cărți de joc.

Mare grijă la soare

Protecția solară trebuie tratată cu sfințenie atunci când petreci zile și nopți pe un iaht! Prin urmare, nicio zi fără o cremă de protecție! Și aplicați din abundență! Când ești înconjurat de apa cristalină și insule tropicale, razele UV sunt mult mai puternice. Din acest motiv crește riscul unor arsuri, care ar putea să îți strice vacanța!

Fă un plan pentru mâncare

Fie că vrei să îți iei provizii din port, fie că vrei să cumperi de la magazinele tale preferate, ideal este să ai clar în minte un plan pe fiecare zi. Trebuie să pui pe hârtie de câte ori vei mânca în oraș și de câte ori vei alege să iei masa pe iaht. În acest fel vei putea să îți faci o idee clară despre câte provizii ai nevoie. Nu puține sunt dățile când turiștii au prea multă sau prea puțină mâncare.

Nu uita de mediul înconjurător

Te vei afla în mijlocul naturii. Îi vei admira cele mai frumoase plaje, vei respira aerul curat și te vei încărca cu energie pură. Ai grijă ce lași în urma ta! Nu arunca în apă resturile menajere, folosește apa într-un mod economic, alege șamponul și detergenții să fie ecologici, pentru a preveni poluarea apelor și închide aerul condiționat atunci când nu ai nevoie de el.

Image result for close-up yacht croatia

Cum să descoperi Croația pe apă

Croația a devenit una dintre cele mai populare destinații care pot fi descoperite pe iaht, după ce turiștii care au vizitat Coasta Dalmată și au fost impresionați de întreaga experiență: arhitectura spectaculoasă a orașelor medievale, peisaje uimitoare, mâncare gustoasă, cluburi de plajă glamorous și istorie bogată. Croația are sute de insule pe care le puteți descoperi cu yachtul.

Cele mai fierbinți locuri, pe care toți îți doresc să le vadă, sunt orașele Dubrovnik și Split, precum și insulele Hvar și Korcula. Nu sunt singurele însă. La ele se adaugă Vis, Brac și Mljet.

Orasul Dubrovnik

Dubrovnik este un oraș istoric foarte cunoscut, în prezent și datorită serialului Game of Thrones, a căror numeroase scene au fost filmate în acest loc. Ce poți face aici? Poți lua masa în restaurantul cu cea mai frumoasă vedere, care se află pe stâncile de lângă fortificația Dubrovnikului, chiar pe mălul mării. În acest loc, dacă te închingi prea tare la soare, poți sări direct în apă! Atât de simplu!

Image result for beautiful images dubrovnik

Dubrovnik, Croatia

Te poți urca apoi în yacht și poți merge mai departe, pe insula Korcula, cunoscută și ca “mini-Dubrovnik.” Aici vei găsi cea mai bine păstrată arhitectură medieval şi o cultură a vinurilor foarte bine dezvoltată. Vă puteţi opri aici pentru a admira oraşele Veneţiene, cu palmieri. Puteţi vizita Casa lui Marco Polo sau Catedrala St. Mark’s, construită acum trei secole.

Image result for st. mark's cathedral korcula island

Catedrala St. Mark, insula Korkula, Croatia

Iar dacă vrei să experimentezi viața de noapte, yachtul trebuie să se oprească pe insula Hvar. Locul preferat al vedetelor, aici nimic nu te poate pregăti pentru cluburile din zonă. Sunt însă și locuri romantice, cu golfuri frumoase, restaurante memorabile, lagune și stânci înalte. Unele dintre cele mai mari petreceri mediteraneene au loc aici, pe plaja Carpe Diem.

Image result for beautiful hvar island

Insula Hvar, Croatia

Vara este deja în toi așa că nu mai pierde timpul și încearcă o aventură pe yacht! Pentru Croația avem deja o ofertă pentru tine, pe care o poți accesa aici (https://www.holidayclub.ro/dest/inchiriere-yacht-beneteau-oceanis-45-sibenik-croatia/).

Pentru alte detalii, ne poți scrie pe office@holidayclub.ro!


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE