CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Mancare tip „fast-food”, pentru vacanta pe „fast-forward”

octombrie 4, 2017

Sunt multe si extrem de diverse motivele pentru care iei hotararea sa mergi intr-o destinatie de vacanta, sau in alta. Vrei sa participi la un concert, vrei sa faci plaja intr-un anumit loc, sa exprimentezi viata de noapte dintr-un anumit oras, sau sa descoperi cum este sa traiesti in salbaticie. Oricare dintre aceste motive iti dau energia si dorinta de a fi cat mai mult timp “in priza”. Ca sa nu ratezi nimic din ce ti-ai propus sa faci, dar sa te bucuri si preparatele bucatariei locale, iata cateva destinatii turistice in care “street food-ul” este la mare cautare:

Image result for fast food trucks in canada with fun

„Road Chef” Fast Food Truck in Toronto, Canada

CANADA – In Montreal si Toronto gasesti cele mai bune brutarii. Cat priveste partea de street-food si gastronomie in general, iti recomandam sa vizitezi pentru Montreal site-ul Cuisine du rue, iar pentru Toronto Tourism Toronto.

USA – daca ajungi in America este absolut obigatoriu sa vizitezi New York-ul. Aici “street food-ul” este la el acasa. Asadar, in timp ce colinzi strazile din Mahattan, te vei “lipi” cu sigurante de un hot-dog, un hamburger, un lobster-roll sau de un knish (galusca cu diverse umpluturi).

 Image result for street food in jamaica

„Jerk chicken” in Jamaica

JAMAICA in Negril, printre preparatele de faimoase ale street food-ului se afla jerk chicken sau pui facut la gratar si condimentat. Un site foarte bun, de pe care sa iti culegi informatii despre gastronomia locala este Jamaicans.

Related image

Quiapo Market in Manila, Filipine

FILIPINE – in Mactan poti incerca preparate cu denumiri care mai de care mai de exotice, printre care: palabok (preparat pe baza de taitei, creveti, sos de creveti, carne de porc, branza tofu si usturoi), sau sisig (preparat din carne de porc, amestecata cu ficat de pasare si servita cu piper rosu si zeama de lamaie). Mai multe despre denumiri si variante de street food filipinez gasesti pe bogul de travel bkpk.me

Image result for cape town food in the street with fun

Street food in Cape Town, Africa de Sud

AFRICA DE SUD – in Cape Town te poti delecta cu preparate care desi au denumiri care mai de care mai exotice, sunt defapt variante africane ale  junk food-ului American sau european. Spre exemplu “amgwinya” sunt gogosile, iar “gabtsy” este varianta africana de pui gatit in stil KFC.

Related image

Street food festival in Cracovia, Polonia

POLONIA – incursiunea prin gastronomia de tip fast food se incheie in Varsovia, unde, in timp ce te plimbi pe stradutele din centrul vechi, sau te odihnesti in Piata Mare, te poti delecta cu o portie de carnati (kiełbasa) sau cu un zapiekanka (bagheta cu branza si ciuperci, incalzita in cuptor si servita cu ketchup.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE