CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Scopul unei croaziere

ianuarie 25, 2020

Mai mult decat o vacanta. Unde plecam in croaziera?

Intr-o croaziera inlocuiesti piscinele cu marile si oceanele lumii, casele vecinilor, cu tari, insule si chiar continente. Te vei intalni cu oameni noi, din toate colturile lumii in timpul acestor calatorii, de la care vei afla nenumarate povesti de viata.

Image result for cruise on dalmatian coast
Croaziera pe Coasta Dalmata, Croatia

Primele explorari le faci pe aici pe aproape, in Europa. Sigur, ai vazut mult pana acum din batranul continent. Dar intotdeauna mai ramane cate un coltisor de explorat, mai ales dintr-o noua perspectiva. Cum ar fi Valea Duoro, din Portugalia. Printre trasaturile definitorii ale acesteia se numara peisajul stancos si plantatiile cu vita de vie. Aceasta regiune este inclusa in patrimoniul UNESCO. In timpul croazierei de 8 zile, pe care o poti face aici, vei avea ocazia de a descopri frumusetea arhitecturii portugheze din orasalele sale medievale. Croatia este deasemenea o tara cu multe locuri de explorat. ce isi atrage vizitatorii prin frumusetea rapitoare a naturii. Peisajele sale au devenit celebre datorita filmului Winnetou, pentru care s-a filmat in Parcul National Plitvice. Croatia este renumita insa si datorita rezervatiilor sale naturale, a porturilor, a patrimoniului cultural construit (biserici, catedrale, manastiri), aflate in centrele vechi ale oraselor, precum si numeroase alte locatii incluse in patrimoniul UNESCO. Dintre toate partile Croatiei, coasta dalmata este de o frumusete rar intalnita, pe care o poti explora mai bine in timpul celor 8 zile cat dureaza croaziera de-a lungul acesteia.

Image result for geirangerfjord
Croaziera in zona fiordului Gairanger, Norvegia

Paraseti caldura din sudul contintului pentru a te indrepta spre nordul acestuia. Aici plajele vor fi inlocuite de fiorduri. Locvacitatea sudicilor, care pana in acest moment a fost motiv ca tu sa afli numeroase “secrete de familie”, se transforma la nordici in vorba retinuta si plina de mister. In timpul unei croaziere ce pleaca din Norvegia ajungand pana in Danemarca vei vizita fiordul Geiranger din Norvegia, declarat a fi cel mai frumos fiord din lume. Incepand cu anul 2005 el a fost inclus in patrimoniul natural UNESCO, fiind si una dintre cele mai vizitate zone turistice din lume. Coasta de vest a acestuia este marcata de prezenta unui masiv muntos destul de abrupt, a carui inaltime ajunge pana la 1.400 m. In afara acestei zone montane, fiordul Geiranger cuprinde si cateva cascade impresionante precum “Seven sisters” si “Bridal veil”.
Image result for cruise in caribbean
Croaziera in Arhipelagul Insulelor Caraibe

Traseul tau de croaziera se-ndreapta din nou catre zonele calde, chiar foarte calde. Este vorba de arhipelagul Caraibelor, precum si America Centrala. Un adevarat Paradis terestru in care palmierii se intind de-a lungul coastelor insulare, umbrind racoros plajele lungi, de kilometrii intregi si acoperite cu nisip fin precum zapada. Iar in Paradis asa cum stim cu totii traiesc doar oameni fericiti. Astfel ca cel mai important lucru pe care il ai de invatat de la ei este dragostea de viata si o atitudine extrem de relaxata in fata problemelor de orice natura. Croaziera “Caraibe si Panama” te va purta timp de 12 zile prin universul colorat al acestor insule pline de viata. In plus, trecand si prin America Centrala, croaziera te va aduce intr-una din cele mai putin acaparate tari, de catre turismul de masa, anume Panama. Frumusetea naturii din aceasta tara o face sa fie ultimul tinut paradisiac ce se mai pastreaza pe Pamant, un adevarat tinut virgin din toate punctele de vedere. Astfel ca desi reprezinta principala atractie a acestei tari, Canalul Panama nu este singura dintre ele. Mai sunt o serie intreaga de multe alte puncte de atractie, ce asteapta sa fie descoperite. Printre acestea se numara caldura si ospitalitatea localnicilor, precum si peisajul luxuriant al padurii tropicale. Iar pentru ca-i atat de bine, cum numai in Rai poate fi, iti poti incheia aici “micuta” incursiune pe marile si oceanele lumii. In timpul ei ai avut ocazia sa cunosti o multime de oameni. Sa afli enorm de multe lucruri despre felul lor de a fi si chiar si despre secretele lor bine pastrate


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE