CELE MAI RECENTE ARTICOLE

5 secrete pentru un bagaj rapid și ușor

ianuarie 10, 2018

Te-ai întors recent din vacanța de iarnă și deja te gândești la următoarele călătorii? Nu îți face griji, suntem siguri că vei găsi în curând timp pentru o nouă escapadă. Însă înainte de a ajunge la destinație, testul suprem pe care îl ai de trecut este pregătirea bagajului.

Da, da, chiar acel bagaj care pentru mulți reprezintă o corvoadă, un stres pe care îl amână până în ultimul moment. Sfatul nostru este, bineînțeles, să îți faci bagajul din timp, pentru a nu uita nimic acasă și pentru a evita situația nedorită în care arunci la întâmplare hainele în geamantan. Tocmai de aceea te motivăm și îți spunem câteva secrete care vor transforma acest task într-o activitate care te va pregăti mental pentru zile lungi de relaxare, voie bună și aventură! Să începem!

  1. Stabilește clar ce așteptări ai

Fiecare dintre noi este diferit. Din acest motiv este foarte important să îți stabilești din start așteptările și mai ales, ce anume îți dorești să experimentezi pe parcursul călătoriei.

Vrei să te bucuri alături de iubitul tău, de o vacanță pe o plajă exotică, în care să te relaxezi mai mult la soare, cu o carte și un cocktail alături? Atunci din bagajul tău nu pot lipsi rochiile vaporoase, ochelarii de soare, pălăria și loțiunile de plajă.

Dacă însă pleci într-o vacanță de lux, în care vei merge în cele mai interesante restaurante și vei vizita muzee și alte atracții deosebite, include în bagajul tău pantalonii stil culotte, pantofii stiletto și rochia roșie, ori celebra little black dress!

Iar într-o escapadă în care îți dorești să te pierzi pe străduțele pietruite și să descoperi locuri uitate de alții, regula e simplă: ÎNCĂLȚĂMINTEA COMODĂ nu trebuie să lipsească!

Din acest motiv este foarte important să știi foarte bine ce dorințe ascunse îți vei îndeplini în zilele tale libere!

După ce ai stabilit toate aceste detalii, treci la pasul următor:

Related image

  1. Fă liste!

Nu te speria, nu e chiar atât de greu pe cât sună. Numărul de zile petrecute în vacanță ne va ajuta să realizăm o mică listă ajutătoare. A, da, și nu uita nici de prognoza meteo! Apoi este simplu: pentru cinci zile petrecute într-un paradis cu soare, mare și plajă, poți împacheta patru perechi de pantaloni lungi (unul ar trebui să fie de in) și două perechi de pantaloni scurți. Pune în valiză și rochiile preferate, cinci tricouri (niciodată nu sunt prea multe), costumul de baie, lenjeria intimă, șosetele și o geacă subțire. Poate fi geaca de piele pe care o adori în combinație cu rochia ta lungă de mătase.

Este doar un exemplu, ușor de pus pe hârtie odată ce cunoști perioada și vremea care te așteaptă la destinație.

  1. Culorile, vis frumos sau un coșmar?

Vrei să ai viață ușoară atunci când îți faci bagajul? Este simplu: trebuie doar să stabilești paleta cromatică pe care vrei să mergi și alege doar haine din aceea gamă. Îți va fi foarte ușor să combini hainele, să alegi ce vei purta și chiar vei ajunge să îți iei mai puține haine la tine, datorită acestui mic truc. Plus că nu există niciun dubiu: toate articolele vestimentare din bagajul tău vor fi purtate în această vacanță!

Optează pentru culorile calde în cazul destinațiilor însorite și pentru culori neutre în cazul călătoriilor de muncă. Iar noi îți mai vindem un pont: culoarea anului 2018 este ultra violetul, o culoare care simbolizează lupta, puterea și originalitatea!

Related image

  1. Împachetatul, o artă care se poate învăța

Pentru unii contează geanta de voiaj aleasă. Nu spunem că nu este importantă, dar noi îți garantăm că și cele mai bune genți de voiaj sunt depășite de situație, dacă nu stăpânești arta de a împacheta.

Rularea hainelor este o tehnică perfectă de economisire a spațiului. Chiar și ordinea în care împachetezi contează. Începe cu lucruri plate și dreptunghiulare pentru a umple denivelările de la baza bagajului. Tot la fundul valizei îți recomandăm să depozitezi lucrurile voluminoase și cele mai grele. Dacă vei călători cu avionul, nu uita să îți pui cosmeticele și tot ce ai lichid într-o pungă transparentă, pe care să o ții deasupra hainelor. Cele mai evidente lucruri pe care nu trebuie să le uiți sunt pașaportul sau cartea de identitate, precum și cartea de îmbarcare. Sfatul nostru: scanează pașaportul/cartea de identitate și păstrează-le pe email și pe telefon.

Related image

  1. Lasă acasă tot ce nu îți trebuie

O ultima revizuire, înainte de a duce la capăt această misiune, vine la pachet cu o întrebare esențială: „Chiar am nevoie de acest lucru?”. Poate părea banal, dar de multe ori răspunsul este „Nu!”. După ce ai trecut și testul acesta, ești gata să închizi valiza!

P.S. Pentru a fi siguri că vei reuși să faci bagajele rapid și bine, îți mai oferim câteva mici trucuri:

  • Nu uita să lași loc pentru suveniruri și cadouri.
  • Nu uita să îți încarci gadgeturile în seara de dinaintea plecării și să iei cu tine bateria externă. Te poate salva când vei dori să fotografiezi acea atracție turistică superbă și bateria telefonului tău va fi aproape epuizată.
  • Dacă vei călători cu cei mici, poți să le pui la mânuță o brățară pe care să specifici numărul tău de telefon, în caz că se rătăcesc.
  • Dacă ai ajuns la listă, dar nu ești sigur că ai inclus tot ce este necesar, avem o veste bună pentru tine: există aplicația PackPoint! O poți instala gratuit și te poate ajuta, generând o listă bazată pe destinația ta, câte zile vei petrece acolo și tipurile de activități pe care le vei face!

Știm, deja viața ta este mult mai ușoară! Spor la bagaje și vacanțe minunate în 2018!


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE