CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Ocolul Pamantului in cateva articole de blog – episodul 1

aprilie 13, 2017

Cuba – prima vacanta adults only dupa 2 copii

Prima data am fost in Cuba in 2009. Nu am avut asteptari mari, am plecat de acasa cu speranta ca nu voi fi dezamagita de aceasta destinatie. Si nu am fost.
Opt ani si doi copii mai tarziu am repetat experienta. Am pastrat Havana, Trinidad si am schimbat Varadero cu Cayo Guillermo.
Si cel mai important: de data asta mi-am luat si sotul cu mine! 🙂
Havana e cu siguranta orasul ideal pentru tinerele mamici! Prin tinere nu ma refer neaparat la varsta mamei, cat mai ales la cea a copiilor. Ai mei avand 4, respectiv 1 an si eu nefiind deloc vreo tinerica. 🙂 Mai am un pic si schimb prefixul si nu incepe cu 3 :))
Imaginati-va un loc minunat cu semnal prost la telefon, fara internet, unde hainele la moda sunt cele din vremea liceului iar idealul feminin nu poarta marimea 36 ca la noi.
Credeti-ma, este un rai, pentru ca:
– garderoba de vara din timpul sarcinii e ultima fita fata de hainele din magazinele locale!
– sa ai semnal prost la telefon este o chestie foarte interesanta. Zecile de apeluri „urgente” de la bona sau colegi nu vor mai fi asa urgente. Va veti mira cum lumea se descurca si fara voi si veti dormi linistite!
– toata lumea comanda Mojito si Daiquiri dis de dimineata!
– all inclusive-ul cubanez nu seamana nici pe departe cu cel turcesc, deci s-ar putea chiar sa dati jos cele 10 kg ramase dupa sarcina sau, cel putin, nu veti pune altele peste!

HAVANA
Ziua 1:
Inainte de plecare am primit cateve ponturi de la prieteni referitoare la restaurante si baruri bune din Havana, am mai gasit si noi cateva pe net, insa nu am vrut sa plecam cu un program prestabilit. Singurul nostru gand a fost „LET’S PARTY!”
In Havana ne-am dat seama ca scopul nostru era de fapt acelasi cu al tuturor celorlalti turisti, asa ca atmosfera de petrecere s-a instalat rapid si fara nici un fel de efort.
Obisnuiti cu cafeaua de la birou, am zis sa ne incepem ziua cu o cana de cafea cubaneza! O puteti savura la orice terasa din Habana Vieja.

Cafe cubano - o aroma foarte puternica
Cafe cubano – o aroma foarte puternica
O scurta sedinta de shopping :)
O foarte scurta sedinta de shopping 🙂

Habana Vieja este cu adevarat cea mai frumoasa zona a orasului, cu o atmosfera absolut incredibila, asa ca ne-am petrecut prima zi ratacind pe stradute, facand poze si luand pulsul orasului. Unul dintre cele mai interesante locuri descoperite a fost Taquechel Pharmacy Museum. La inceput nici nu am realizat ca este un muzeu, deoarece aveau si obiecte de vanzare.
Farmacia arata exact ca atunci cand a fost deschisa, in anul 1898!

Istoria Havanei este plina de celebritati ce au indragit orasul, asa ca ne-am bucurat sa descoperim pe stradutele intortocheate localuri frecventate de nume sonore precum Ernest Hemingway sau Frank Sinatra:
– Hotelul Ambos Mundos locul in care Hemingway se caza la fiecare vizita Havana. Camera 511 a fost transformata in muzeu. La hotel am luat liftul pana sus, pe terasa hotelului. Panorama Centrului Vechi este superba de aici!
– Bodeguita del Medio- barul are o inscriptie pe care scrie „My Mojito in la Bodeguita, My Daiquiri in El Floridita”, atribuit lui Hemingway. A trebuit sa ne facem loc prin multime pentru a comanda faimosul Mojito. Ar fi indicat sa aveti un pix la indemana pentru a va putea lasa semnatura pe peretii deja arhiplini ai incaperii.
– restaurantul pescaresc si cocktail bar-ul El Floridita, faimos pentru Daiquiri-ul atat de indragit de Hemingway si, se pare, localul preferat al acestuia. Atmosfera de aici a fost una foarte relaxanta, band-ul restaurantului te imbie la dans pe ritmuri de salsa. Noi am servit si cina aici, pot spune ca a fost unul dintre cei mai buni lobster din oras!
Seara am incheiat-o la Casa de la Musica, unul dintre cele mai populare cluburi de noapte din Havana. A avut cea mai buna muzica live asa ca am dansat in voie.

Floridita - barul preferat al lui Hemingway
Floridita – barul preferat al lui Hemingway

Ziua a 2-a
Nu exista vederi mai reprezentative din Cuba decat cele cu celebrele masini clasice, vechi de peste 30 ani, care iti aduc aminte de urmarile regimului lui Fidel Castro si al embargo-ului pus de SUA.
Asa ca noi am decis sa ne aventuram in afara Habanei Vieja intr-un superb Cadillac decapotabil din 1950! Am facut o plimbare de 5 ore si sincer a fost cel mai tare feeling al vacantei! Experienta a fost intregita de ghidul nostru, Jose, care ne-a arat o Havana plina de viata si ne-a si povestit multe despre cultura cubaneza.

plimbare-el-malecon-cadillac-havana-cuba
Plimbare cu Cadillac
Ghidul nostru, Jose
Feeling badass :))

Una dintre opriri a fost la hotelul Nacional de Cuba, situat pe celebra promenada Malecon. La acest hotel aveau loc intrunirile Mafiei la care participa si Frank Sinatra. Si cu Cadillac-ul parcat in fata…ce sa mai…ne-am simtit mai ceva ca in filme! Asa ca am impuscat repede niste cocktailuri pe terasa hotelului. :))
Ca sa va dati seama de amploarea cocktailurilor in Cuba la orice ora din zi, sunt numeroase restaurante care ofera la pranz Mojito Happy Hour :)) ! Noi ne-am oprit la El Rum Rum, unde am si invatat cum sa ne preparam propriul cocktail.
Seara ne-am rasfatat cu o cina pe terasa restaurantului La Moneda Cubana (www.lamonedacubana.com)

Mojito Happy Hour la El Rum Rum

Ziua a 3-a
Am lasat pentru ultima zi Muzeul Havana Club care este situat in imediata apropiere a portului. Am invatat despre istoria romului si, bineinteles, am si degustat diferite tipuri de rom. La sfarsit ne-am considerat suficient de cunoscatori, asa ca ne-am si achizitionat propriul set de Mojito. :))

Vase de croaziera in Portul Havanei

Ne-am oprit apoi in Piata del Oriente pentru a savura, desigur, un cocktail bine meritat. Incercati-le pe cele de la Restaurante Cafe del Oriente, la noi castigator a iesit tot MOJITOOO!!

Piata del Oriente
Piata del Oriente
Mojito, Cuba Libre, Pina Colada….Viva la Cuba!

O poza cu o babuta cubaneza pe strazile vechi ale Havanei este un must have pentru turisti, asa ca noi am gasit una foarte simpatatica.

Pentru a ne lua ramas bun de la Havana cum se cuvine, am strabatut pe jos Maleconul la ceas de seara si ne-am bucurat de un ultim Daiquiri pe malul marii.
Cina am servit-o la Paladar Los Mercaderes, un alt local minunat din Habana Vieja.

TRINIDAD
Din pacate nu prea am avut timp de vizite, transferul de la Havana a durat destul de mult si am ajuns in Trinidad in jurul orelor 16.00.
Ne-am bucurat de o seara la Casa de la Musica, iar ce a urmat va puteti doar imagina, avand in vedere ca poza de mai jos este cea mai clara dintre toate  :))

Trinidad – prea bine dispusi pentru poze! :))

CAYO GUILLERMO
Recomand cu drag Cayo ca alternativa la Varadero. In afara de faptul ca preturile sunt aproape duble in Varadero, eu nu am observat nici o diferenta majora intre cele 2 destinatii.

Poteca albastra spre plaja <3
Poteca albastra spre plaja <3

poteca-albastra-spre-playa-larga-cayo-coco1

In Cayo ne-am cazat la un hotel de lant in regim all inclusive. Aici ne-a revenit semnalul la telefon si am putut lua legatura cu familia si colegii de la munca.

Hotel Sol Cayo Guillermo
Hotel Sol Cayo Guillermo

De la receptia hotelului ne-am achizitionat si cartele de internet iar in fiecare dimineata dupa micul dejun ne dedicam o ora de vorbit cu prietenii si familia. Binenteles ca ne-am laudat cu pozele de pe plaja pentru ca acasa ningea.

La plaja iarna - selfie pentru prietenii de acasa :))
La plaja iarna – selfie pentru prietenii de acasa :))

Peninsula este ideala pentru iubitorii de kitesurfing, vantul fiind foarte prezent in fiecare zi. Noi ne-am multumim sa ii privim si, nefiind asa dornici de adrenalina, am hotarat sa mergem la sigur si sa inchiriem un catamaran pentru o sedinta de snorkeling.
Dar adrenalina nu s-a lasat asteptata si alegerea s-a dovedit a nu fi foarte inspirata, deoarece catamaranul lua apa si a trebuit sa fim salvati de catre o alta ambarcatiune :)))
Ce mi-a placut extraordinar de mult au fost plajele de aici, in special Playa Larga din Cayo Coco si Playa Pilar din Cayo Guillermo, carora le-am dedicat 2 zile pline.
Dupa nebunia din Havana si Trinidad un minisejur la plaja a fost perfect pentru a ne reincarca bateriile.

Evadati pe plaja Cayo Guillermo :))
Evadati pe plaja Cayo Guillermo :))

A fost o vacanta minunata, de la care am invatat ca cel mai important este sa ai alaturi oameni dragi cu care sa imparti clipele frumoase din viata ta.

Dragii mei prieteni, de abia astept urmatoarea aventura!


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE