CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Bonjour mon amour! Primesc Chocolat!

februarie 13, 2018

Bonjour mon amour! Primesc Chocolat!

„- Dacă aș tăia din tine, ar curge ciocolată”, spunea odată bunica. Acum, îi cam dau dreptate! Când eram mică, mâncam ciocolată pe nerăsuflate, de parcă era singura și ultima oară când voi mai avea această șansă. Nu era nici pe departe așa, am avut o copilărie plină de fericire! Deși acum mă cam întreb dacă nu o fi fost așa frumoasă de la câtă ciocolată am mâncat în acea perioadă a vieții mele!

Anii au trecut, dragostea pentru ciocolată nu s-a domolit, dar a intervenit obsesia propriei siluete, așa că am limitat doza! În schimb, nu mi-a scăpat nimic related to chocolate. Și uite așa, într-o seară de iarnă din 2011, am ajuns să văd filmul “Chocolat”! Știi tu, acel film pe care nu îl vei uita niciodată, care e și dramă și romance, cu Julliete Binoche și Johnny Deep în rolurile principale.

Image result for chocolat juliette binoche

„Chocolat” – Juliette Binoche & Johnny Depp

Ok, recunosc: m-am așteptat să poftesc la ciocolată timp de o oră și jumătate, dar nu m-am gândit că voi fi sedusă iremediabil de orășelul în care se petrece întreaga magie.

Nu am avut răbdare să se termine filmul și am început să mă documentez. Am aflat rapid că povestea filmului se petrece în unul dintre cele mai frumoase orășele din Franța: Flavigny-Sur-Ozerain. Iar povestea lui este fascinantă!

Image result for flavigny-sur-ozerain france

Flavigny-Sur-Ozerain, Franta

Secretele celui mai frumos orășel din Franța

Dacă vei călători prin regiunea Burgundiei, la nord de Dijon vei putea vedea semnul care indică drumul spre orăşelul Flavigny-Sur-Ozerain. Acesta se întinde pe dealuri ce ajung la înălțimi de 482 de metri. Originile orașului merg până în secolul al VIII-lea, mai exact până în 719, când a fost construit de către Widerard, în jurul unei mânăstiri care a rezistat până în zilele noastre!

Singura diferență este că o parte din mânăstire este folosită acum de o fabrică locală, care produce Dropsuri din anason! Poate nu îți par interesante, dar aceste dropsuri sunt motiv de mândrie pentru localnici. Produsul este unic pentru că rețeta lui este creată de vechii călugări ai mânăstirii. Un singur pachet se realizează în cinci zile iar dropsurile sunt folosite de localnici pentru a le adăuga în ceaiuri sau cafea. Le găseșți, bineînțeles, în buticurile din sătuc, iar o cutie costă între 8 – 10 $.

Related image

Dropsuri cu anason produse in Flavigny-Sur-Ozerain, Franta

Bijuteria medievală a Franței

Datorită faptului că satul este o așezare stâncoasă, localnicii au reușit să scape de amenințările Vikingilor, pe la mijlocul secolului al IX-lea. Rampe și fortificații au fost construite în următoarele secole, dar asta nu a oprit invazia britanică. În schimb, astăzi, rămășițele fortificațiilor sunt valorificate din punct de vedere turistic. “Port du val” și „Port du Bourg” sunt cele mai cunoscute atracții în acest sens. Așa că dacă îți plac filmele și poveștile cu vikingi, îți vei dori să ajungi aici!

Image result for aniseed drops in flavigny-sur-ozerain france

Port du val in Flavigny-Sur-Ozerain, Franta

În timp ce descoperi orașul la pas, se destăinuie în fața ta case care și-au uitat vârsta și fortărețe grele de praf, precum și viața din mediul rural francez. Poți vizita magazine cochete, în care trebuie să te apleci pentru a putea intra și vezi cum o comunitate mică înseamnă localnici relaxați și boemi. Ca să nu mai zic că vei auzi peste tot cea mai sexy limbă din lume! Nu o spun eu, ci un sondaj care arată că franceza este cea mai sexy limbă din lume, urmată de spaniolă și italiană.

„Cât de mică este această comunitate?”

Ei bine, pe timpul iernii, populația de aici ajunge undeva la 300 de persoane. Iar multe dintre case au devenit reședințe de vară pentru elvețieni, germani, americani și australieni, cei mai mulți dintre ei fiind artiști.

Dacă vii aici doar pentru a călca pe urmele actorilor din “Chocolat”, nu vei fi dezamăgit. Pentru un efect rapid, trebuie să începi cu Biserica Sf. Genest dar și cu o plimbare pe străduțele din fața magazinului de ciocolată, care sunt inconfundabile.

Related image

Biserica Sf. Genest din Flavigny-Sur-Ozerain, Franta

Orășelul nu are prea multe restaurante, dar orice vei alege, să știi că mâncarea este absolut delicioasă. Iar barul lui Bernard te așteaptă cu ospitalitate!

Îți dorești ca acum, în luna iubirii, să urmezi „Drumul Ciocolatei”? Ne poți contacta oricând.

P.S. Putem chiar aranja să te cazezi cu jumătatea ta în căsuța în care regizorul Lasse Hallstrom made all the magic.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE