CELE MAI RECENTE ARTICOLE

In cate feluri poti vedea o tara ca…Irlanda

februarie 15, 2018

Irlanda, o destinatie de vacanta, pe care ti-ai inclus-o de curand in lista. Este extrem de ofertanta. Aceasta pentru ca in afara de faptul ca poate fi vizitata in orice moment al anului, este si un loc daruit cu o natura impresionanta, o istorie bogata in evenimente,  precum si o viata culturala efervescenta. Toate acestea sunt completate de comfortul oferit de hoteluri, in mare parte gazduite in foste castele ridicate in secolele XI – XIII, precum si de bucataria traditional irlandeza. Asadar, modurile de a o exploata sunt multiple. Ca sa iti venim in ajutor, alegerea celei mai potrivite variante de vacanta, iti prezentam mai jos cateva optiuni:

VACANTA IN STIL “I WANT IT ALL!”

Image result for Slieve Donard Resort

Slieve Donard Resort & Spa 4*, Newcastle, Irlanda

In cazul in care te numeri printre cei dornici de a “devora” o destinatie turistica intr-un timp nu foarte lung, atunci varianta unui circuit este cea mai potrivita. Si pentru a nu te lipsi cumva de comfort, in aceasta vacanta “in miscare”, iti recomandam programul “Ireland with charme”. Dureaza 10 zile si imbina eleganta locatiilor de 3* si 4*, in care se efectuaza cazarile, cu peisajele spectaculoase de pe traseu, ce include o croaziera catre stanca Moher, un “five o’clock tea”, servit la castelul Ashford, completate cu o degustare de somon si o vizita la o ferma de capre in timpul careia evident ca vei incerca si diversele tipuri de branza produse acolo. Dar sa nu uitam de distileria Jameson, unde te vei delecta cu un whiskey de calitate.Transportul pe toata perioada circuitului se efectueaza in autocare, cu dotari categoria 3*.

VACANTA IN STIL “CHILL OUT”

Image result for walking in dun laoghaire

Plimbare in Dublin, Irlanda

Esti genul urban. Iti place sa strabati strazile oraselor, sa intri in magazine. Din cand in cand o binemeritata pauza de cafea, in mijlocul unei extenuante zi de shopping, este tot ce astepti cel mai mult. In plus, nu iti scapa din traseele zilnice nici muzeele, galeriile de arta, piatetele, sau alte obiective tuistice, din orasul pe care tocmai il vizitezi. Ramai asadar in Dublin, pentru a descoperi: catedrala St. Patrick, cladirea Parlamentului iralndez, Primaria orasului, Galeriile Nationale, Gradina Botanica sau Inchisoarea Kilmainham. Cazarea o poti face la Clontar Castle Hotel 4*, gazduit in cladirea unui fost castel construit in secolul al XI-lea.

VACANTA BOEMA

Image result for cruise on Erne & ShannonErne-Waterway

Croaziera in zona lacurilor Erne & ShannonErne-Waterway, Irlanda

Iubesti apa, insa pentru aceasta vacanta nu ti-ai propus sa te lasi prada nesfarsitei leneveli pe plaja cu nisip fin. Alternativa este aceea de a inchiria o ambarcatiune, precum Nobel Emperor, iar timp de o saptamana sa efectuezi o mini-croaziera. In Irlanda aceasta plimbare cu barca iti recomandam sa o faci in zona lacurilor Lower Lough Erne si Upper Lough Erne. Acestea se afla situate in partea de sud-est a Irlandei. Cele 2 formeaza o zona in care se afla 170 de mici insule. In afara vizitarii obiectivelor incluse in circuit, ai timp ca intre 2 porturi sa pescuiesti, sa admiri speciile rare de pasari, sau animalele marine, cum ar fi vidra, ce traiesc in aceasta zona. In timpul stationarii pe uscat, foste cetati, vechi biserici, precum si amabilitatea irlandeza vor fi ingredientele unei explorari reusite.

VACANTA ACTIVA

Image result for cycling in wicklow - dublin, ireland

Cirucuit ciclistic in zona Wiclow, Irlanda

Faci parte dintr-o gasca, ce bicicleste oriunde are ocazia? In cazul acesta poti explora Irlanda, mergand pe 2 roti. Circuitul ciclistic de 8 zile, ce pleaca din Dublin trece prin regiunea montana Wicklow, ca in final sa se reintoarca in Dublin, este forma cea mai potrivita de vacanta activa. Sunt in total 244 km, parcursi intr-un ritm relaxat de 30 – 60 km/ zi. Programul este astfel concceput, incat sa permita o explorare pe cont propriu a destinatiei alese. Incepeti asadar cu capitala irlandeza, unde timp de 1 zi incercati sa ii patrundeti misterele, urmand ca din a doua zi sa incepeti deplasarea catre zona Wicklow. In drum veti vizita ruinele fostei manastiri Glendalough, precum si castelul Powerscourt House & Gardens.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE