CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Destinatii turistice marca “Die hard”

septembrie 19, 2017

Nu toate tarile din lumea aceasta sunt usor accesibile, din punct de vedere turistic. Unele din cauza unor impedimente strict geografice, cu este cazul Bhutan-ului, flancat de muntii Tibetului si de jungla Bengalului, altele din cauza guvernelor ce le conduc, ce au reusit sa transforme procesul de obtinere a vizei turistice, intr-o adevarata experienta de viata si de moarte. Dar care sunt aceste destinatii turistice, marca “Die hard”?

COREEA DE NORD

Image result for guided tourists in north korea

Este una dintre cele mai restrictive tari, in ceea ce priveste turismul. In anul 2016 a fost vizitata de doar 100.000 de turisti, iar cativa au fost chiar expulzati, fiind suspectati a complota impotriva intereselor statului. In Coreea de Nord nu ai voie sa calatoresti singur, ci doar insotit de un ghid, dintre cei autorizati de catre autoritatea statala. Obtinerea vizei turistice nu presupune un proces prea complicat, desi primirea ei dureaza intre 6 si 8 saptamani. Problema este ca o data ajuns la destinatie, te vezi in imposibilitatea de a avea un program de vizitare al tau, fiind obligat sa il urmezi pe cel prestabilit de autoritatile locale.

BHUTAN

Related image

Vizitarea Regatului Bhutan a fost o experienta turistica imposibil de pus in practica, pana in anul 1974. Aceasta din cauza faptului ca in partea de nord regatul este flancat de tinutul muntos tibetan, iar in vest de jungla bengaleza. In prezent exista doua companii aeriene, ce opereaza zboruri in Bhutan. Este vorba despre Drukair si Bhutan Airlines. Deasemenea, in cazul in care te gandesti sa inchiriezi o masina, pentru a explora cat mai mult din acest tinut, este bine sa stii faptul ca si calitatea drumurilor a fost imbunatatita. Planficarea calatoriei, trebuie facuta cu mult timp inainte si neaparat prin intermediul unui agent de turism autorizat.

KIRIBATI

Image result for kiribati with fun

 

Pentru a ajunge sa te bucuri de frumusetea naturii, inca netransformata de mana omului, din Kiribati, va trebui mai intai sa treci prin alte insule, la fel de indepartate, din oceanul Pacific. In acest sens va trebui sa iti incepi calatoria din Fiji, Honolulu, Brisbane, Manilla sau Taipei, trecand prin numeroase insulite si zburand in avioane din ce, in ce mai mici. Din punct de vedere al vizei turistice, lucrurile stau mai bine intrucat ea nu este necesara pentru cetatenii tarilor din Uniunea Europena, in cazul in care nu depasesc un maxim de sedere de 90 de zile.

NAURU

Related image

In ultimii ani insula Nauru a devenit o destinatie foarte controversata, fiind statutata drept centrul pentru refugiati al guvernului australian. Exista o singura companie aeriana, care zboara in aceasta destinatie, Air Nauru. Ambasade si consulate se afla in doar 10 tari, printre care Australia, Fiji, Taiwan si Thalianda.

UZBEKISTAN

Related image

Fiind o tara din fosta Uniune Sovietica, accesul aici se face doar pe baza de viza turistica. Pentru aceasta ai nevoie de o invitatie, din partea unui hotel sau a unui turoperator local. Fiecare sejur ce dureaza mai mult de 3 zile, va trebui justificat catre Ministerul Afacerilor Interne din aceasta tara.

TURKMENISTAN

Related image

Pentru a putea calatori in aceasta tara, in afara vizei, va trebui sa fii in permanenta insotit de un ghid local. Din punct de vedere al costurilor nu inseamna foarte mult, insa este o cheltuiala pe care trebuie sa ti-o iei in calcul. Daca ajungi aici, venind dintr-o alta tara invecinata si calatorind cu masina sau cu bicicleta, poti aplica pentru o viza de transit, diferita de cea turistica, putand-o astfel vizita, fara a mai fi insotit de un ghid. Luand in considerare faptul ca Turkmenistan este o destinatie destul de complexa, acest lucru nu inseamna neaparat un avantaj.

SOMALIA

Image result for tourist in somalia

Aceasta tara a fost victima conflictelor interne timp de multi ani. Din acest motiv guvernele multor state s-au concentrat pe avertizarea cetatenilor lor, referitoare la pericolele la care acestia se expun, calatorind in aceasta tara si mai putin pe turism in sine. De curand, Somalia si-a deschis o ambasada in S.U.A.. Turistii sunt totusi sfatuiti sa apeleze la reprezentanta in Turcia si sa calatoresca spre aceasta destinatie folosind compania aeriana Turkish Airlines.

LIBIA

Image result for tourism in libya

Asemenea Somaliei si Libia este o tara in care turismul nu este recomandat. Totusi nu este imposibil de calatorit acolo. Granitele sale cu Alegria, Niger, Sudan si Ciad sunt inchise persoanelor non-africane. Din acest motiv intrarea in Libia se face via Egipt. O data ajunsi insa aici, vizitarea ruinelor romane Leptis Magna reprezinta o experienta pe care nu trebuie sa o ratati. Acestea se gasesc la o distanta de aproximtiv 29km fata de Tripoli.

GUINEA ECUATORIALA

Image result for tourist in Equatorial Guinea

Aceasta tara este una din destinatiile turstice cele mai evitate din cauza numeroaselor abuzuri raportate la adresa drepturilor omului. Comportamentul ostil fata de oameni, manifestat de catre autoritati, se extinde si la nivelul turistilor. Ca urmare  intrarea in aceasta tara este extrem de dificila, doar daca nu esti cumva cetatean american. Cu toate acestea turistii americani sunt cel mai putin prezenti in Guinea Ecuatoriala. Dar, daca totusi reusesti sa intri in aceasta tara, dificultatle nu se opresc, intrucat hotelurile sunt foarte scumpe.

ANGOLA

Image result for tourist in angolA

Procesul de obtinere a vizei turistice pentru aceasta tara poate dura sapatamani intregi, motiv pentru care e recomandabil sa pornesti procedurile din timp. Pentru obtinerea ei vei avea nevoie de o rezervare de hotel si de o scrisoare oficiala de invitatie. Acordarea vizei nu este insa garantata.

Sursa articol @ CultureTrip 09/11/2017

 

 


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE