CELE MAI RECENTE ARTICOLE

La ski, pe partii mai putin umblate

ianuarie 31, 2017

Daca inca vacanta la ski nu a iesit complet din calendarul dumneavoastra din aceasta iarna, sau va ganditi inca de pe acum sa planificati una pentru sezonul 2018, va propunem cateva destinatii mai putin cunoscute insa la fel de potrivite precum Austria, Elvetia, Italia sau Franta:

 

CHILE
Portillo
Statiunea de ski Portillo este situata in regiunea Valparaiso in muntii Anzi. Anual stratul de zapada atinge  grosimea de 7,5m. Domeniul schiabil este extrem de generos punand la dispozitia turistilor un numar 35 de partii. Luand in considerare acest fapt este recomandabil sa apelati la un monitor de ski local in vederea selectarii celor mai bune variante de partii adaptate nivelului dumneavoastra de experienta.

The best ski resorts you've never heard of - image 81 of 10

 

ANDORA
Soldeu
Acest resort este preferatul celor care pun pentru prima oara schiurile in picioare. Datorita in primul rand a monitorilor foarte buni dar si a partiilor corespunzatoare. Insa in marea sa majoritate domeniul schiabil din statiunea Soldeu se adreseaza celor de nivel mediu. Doua treimi din partii sunt rosii sau albastre.

Sun shining on the piste in Soldeu

 

FRANTA
Bareges/La Mongie
Bareges si La Mongie sunt situate la o distanta de 90km fata de aeroportul din Lourdes. Cei aproximativ 100km de partie pe ele ii pun la dispozitie turistilor sunt inclusi in domeniul schiabil Grand Tourmalet, unul dintre cele mai mari domenii existente in muntii Pirinei. Preturile aferente pachetelor de ski aici sunt cu 50% mai mai mici de cele din zona Alpilor Francezi. Cu toate ca este un resort de ski Bareges este mult mai cunoscut pentru facilitatile Spa oferite turistilor. In contrast cu acesta La Mongie este recunoscut drept un resort in exclusivitate pentru ski. Aici marea majoritate a pistelor sunt de nivel mediu insa exista si optiuni pentru cei avansati.

The best ski resorts you've never heard of - image 21 of 10

 

NORVEGIA
Beitostolen
Este o statiune situata la poalele muntelui Bitihorn in apropierea Parcului National Jotunheimen. Resortul pune la dispozitia turistilor 2 zone de ski: una situata deasupra statiunii, iar cea de a doua la 10minute de mers cu buss-ul. Aceasta cea de a doua zona se compune din 21 de piste. In afara schiatului in resort se pot practica si alte sporturi de iarna precum plimbari cu snowmobilul sau cu sania trasa de caini haski.

Beitostølen, Norway

 

JAPONIA
Niseko
In partea de nord a insulei Hokkaido din Japonia se afla cateva dintre cele mai bogate in zapada statiunii de iarna din lume. Printre ele se numara si Niseko. Aici stratul de zapada atinge 15m, de doua ori mai mult decat in Europa. Exista si posibilitati de practicare a schiatul „off-road”.

The best ski resorts you've never heard of - image 61 of 10

 

FINLANDA
Levi
Situat la 160km distanta fata de Cercul Polar, Levi este cea mai mare statiune de ski din Finlanda. Ea pune la dispozitie turistilor 44km de partie. Insa in afara practicarii acestui sport de iarna locatia este deasemenea cautata si pentru a admira posibilitatea de a privi Aurora Boreala. In cazul in care sunteti cazati intr-unul din hotelurile resortului va trebui sa mergeti cateva sute de metri mai departe de acestea in cautarea unuia din punctele de belvedere. Puteti insa alege si cazarea intr-unul din igloo-urile de sticla din care sa admirati Aurora Boreala in timp ce sunteti intinsi in pat. In resortul organizeaza deasemenea si safari-uri cu snowmobilele.

The best ski resorts you've never heard of - image 71 of 10

 

SPANIA
Baqueira – Beret
Acesta este unul dintre statiunile de iarna alese de Regele Spaniei pentru a schia. El ofera 120km de pista impartiti in 3 zone: Baqueira, Baret si Bonaigua. Majoritatea pistelor sunt de nivel mediu. Ele sunt situate la o altitudine de 1800m fiind permanent deservite de dispozitive pentru produs zapada artificiala. Cinci dintre pistele domeniului sunt pentru nivelul avansat existand deasemenea si o zona de „off-road”.

Baqueira Beret in the Spanish Pyrenees is popular with the country's rich and famous

 

ALASKA
Aleyska
Aleyska este cel mai bun resort de ski din Alaska. Se afla situat in vecinatea zonei de ghetari de pe muntele Chugach. Stratul de zapada atinge aici 16,5m, cu 30% mai mult decat in resorturile de ski din Utha: Snowbird si Alta. Domeniul schiabil din Aleyska se intinde pe o suprafata de aproximativ 1600 de acri. Nu este un domeniu foarte mare insa ceea ce il deosebeste de altele sunt modalitatile mai speciale de transport spre varful partiilor. Una ditre aceasta fiind elicopterul.

Off piste in Alyeska, Alaska

 

SUEDIA
Aren
Este cel mai important resort de ski din Suedia. Insa punctul sau forte consta in multitudinea de activitati ce pot fi practicate in afara schiatului motiv pentru care este preferat de catre famiile cu copii. Printre acestea se numara: plimbarile cu sania trasa de reni sau caini, patinaj, pescuit la copca, plimbari cu snowmobilul, climbing pe ghetar etc. Deasemenea pistele au zone special amenajate pentru copii. Pentru cei cu varsta maxima de 7 ani accesul pe partie este gratuit.

Skiing in Sweden is so laid-back and seemingly lacking in any effort to be what it actually is, artlessly chic

 

Sursa @ The Telegraph 01/23/2017

 

 


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE