CELE MAI RECENTE ARTICOLE

In plimbare prin Asia

iunie 18, 2018

De foarte multi ani esti fascinat de continentul asiatic. Citesti mult despre el, participi la sesiuni de prezentare ale celor care au fost acolo. Ai strans o gramada de informatii despre aceasta destinatie de vacanta extrem de speciala. Iar anul acesta te-ai decis sa ii dedici in intregime una dintre vacantele tale. Pentru a putea cunoaste si experimenta cat mai mult din oricare dintre tarile continentului Asiatic, cel mai bine este sa mergi intr-un circuit. Vei avea astfel ocazia de a putea observa din mai multe unghiuri imbinarea perfecta dintre trecut si prezent, dintre mistic si religios, ce caracterizeaza oricare dintre tarile continentului asiatic. Deasemenea peisajul natural exceptional si in mare sa majoritate inca neatins de interventia umana, bucataria extrem de diversa in preparate, in care un rol important este jucat de mirodenii, ti se vor revela tot in cursul acestor circuite. Iar, la finalul acestora iti poti prelungi sederea intr-un resort la mare.

INDIA

Related image

Este o tara in egala masura incarcata de istorie, dar si plina de mister. O destinatie turistica ce are extrem de multe de oferit vizitatorilor sai. Asadar un circuit de-a lungul sau va revela unul dintre cele mai importante adevaruri despre aceasta tara, anume acela ca este o destintatie a contrastelor rezultate din imbinarea perfecta dintre trecut si prezent. Obiectivul turistic cel mai important pe care il veti gasi aici este Taj Mahal-ul, un templu construit in orasul Agra de catre cel de al cincilea imparat mogul al Indiei, in memoria celei de a doua sotii ale sale, Mumtal Mahal. Cladirea a devenit in timp un simbol atat al Indiei cat si al dragostei. Alaturi de acest palat, New Dehli, capitala acestei tari este un oras emblematic. Un loc plin atat de mister cat si de istorie. Cele peste 1000 de cladiri de patrimoniu dau acel aer aparte orasului vechi. Pentru a vedea mai de pe-ndelete Old Dehli cea mai recomandabila este o plimbare cu ricsa. In completarea acestei incursiuni architectural-istorice, un rasfat gastronomic este mai mult decat binevenit si recomandat. Caci bucataria Indiana este un dintre cele mai vaste si mai ofertante bucatarii. Iar dupa o masa copioasa si condimentata cat si cum trebuie, un dans este tot ceea ce poate completa mai bine experienta cultural-artistica din aceasta tara asiatica. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: Descopera India/ Nepal.

NEPAL

Image result for Nepal home of temples

Patan-Durban Square, Nepal

Namaste! Bine ati venit in Nepal! Taramul zeilor, al miturilor si legendelor nascute intr-o tara situata pe cel mai inalt munte din lume care este Himalaya si invecinata cu doua cele mai populate tari la nivel mondial care sunt India si China. Aceasta tara in ciuda influentelor puternice ale globalizarii, care evident ca nu au ocolit-o nici pe ea, a ramas puternic ancorata in traditiile sale. Nepalul este patria a peste 70 de natii, vorbind mai mult de 50 de limbi. Aceasta diversitate extraordinara, combinata cu ospitalitatea tuturor acestor natii traitoare in Nepal fac din aceasta destinatie un loc extraordinar de interesant. O mostenire culturala pastrata intacta si nealterata de actuala globalizare, un peisaj impresionant, ospitalitatea locuitorilor sai, combinata cu un aer mistic plin de mister, sunt elemente ce impresioneaza orice vizitator al acestei tari. Hinduismul si buddhismul sunt cele doua religii ce guverneaza existenta de zi cu zi in aceasta tara, prin templele, sanctuarele si altarele sale, ridicate atat in interiorul cat si in jurul capitalei care este Kathmandu. In partea de sud a tarii pot fi admirate numeroase specii de animale pe cale de disparitie. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: Descopera India/ Nepal.

BHUTAN

Related image

Tiger’s Nest Temple, Bhutan

Bhutan-ul, “unul dintre ultimele regate interzise ale Himalayei”, devenit in urma cu 30 de ani accesibil turismului, incorporeaza in sine intreaga mitologie tibetana. Aceasta tara, ai carei vizitatori sunt inca in numar restrans impresioneaza prin peisajul natural, precum si prin templele buddhiste. Gratie unei deschideri extrem de precaute, in Bhutan au fost construite hoteluri spectaculoase, respectandu-se in acelasi timp elementele de identitate culturala. In prezent filosofia promovata de catre regalitate, si statutata prin constitutie este aceea a “Fericii Nationale Brute”. Ea nu se traduce insa doar in termenii unei cresteri economice, ci este reprezentata de o serie intreaga de beneficii pentru populatie, ce contribuie la starea de bine a acesteia. Dezvoltarea durabila, protectia mediului si promovarea valorilor culturale sunt coordonate ce ghideaza procesul de luare a deciziilor la nivel statal. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: Bhutan – In universul balaurilor.

THAILANDA

Related image

Ko Kut Island, Thailand

Thailanda este o tara ce impresioneaza prin templele aurite si viu colorate, prin plantatiile bogate de palmieri, plajele nesfarsite cu nisip fin, numeroasele hoteluri de lux si sevicii first class. Asadar va puteti relaxa pe plajele dn Hua Hin, Phuket sau Koh Samui, precum si pe cele din micuta insula Koh Lanta. Sesiunile de plaja pot fi foarte bine intercalate cu scufundari in apa de un albastru turcoaz. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: Circuit Bangkok – Phuket.

JAPONIA

Image result for hit-tech tokyo

Tokyo, Japan

Japonia ofera ca nici o alta tara de pe continentul asiatic imaginea puternicului contrast dintre traditie si modernitate. Locuitorii sai traiesc intr-un mediu ce imbina perfect tehnica de ultima ora cu traditiile culturale si religioase vechi de secole, fiind completate de multitudinea de temple si altare, precum si de peisaje naturale spectaculoase. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: Japonia Clasica 2018.

CHINA

Image result for the great wall of china

Great Wall, China

Nici o alta tara de pe continentul asiatic nu detine forme de relief atat de variate si o mostenire culturala atat de vasta, precum marea China. O bogatie de neimaginat in ceea ce priveste numarul templelor si al palatelor ridicate aici in peste 5000 de ani de istorie si cultura. Iar intre toate insemnele acestei treceri a timpului se numara in primul rand palatal regal ridicat in capitala tarii, Beijing, Marele Zid Chinezesc, precum si mormintele dinastiei Ming. Shanghai este orasul cel mai puternic din punct de vedere economic din intreaga China, Hangzhou este renumit pentru pozitionarea sa la West Lake. Insa pe departe metropola cea mai impresionanta este Hingkong-ul, un oras plin de contraste, numarandu-se printre cele mai frumoase locuri de pe pamant. Mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic este insula Hainan, aflata in partea de sud a Chinei, un loc insa plin de resorturi luxoase, precum si statiuni de vacanta interesante. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: China & The Yangtze 2018.

VIETNAM

Image result for beautiful vietnam

Sapa mountain area, Vietnam

Vietnamul este o adevarata “camera a comorilor” din punct de vedere cultural, ce a ramas neatinsa de efectele negative ale turismului de masa. Astfel ca natura inca virgina si stilul de viata extrem de natural si nealterat de civilizatie, al locuitorilor acestei tari, se constituie in puncte de atractie ale Vietnam-ului ca destinatie turistica. Circuit recomandat, din oferta Holiday Club: Excursie culinara in Vietnam.

CAMBODGIA & MYANMAR

Image result for beautiful myanmar

Bagan, Myanmar

Monumente impozante, peisaje naturale impresionante, oameni interesenti, sunt cateva din punctele forte ale acestor tari, din partea de sud-est a continentului asiatic. Orice tip de circuit va hotarati sa intreprindeti aici, pe uscat, sau tip croaziera, va fi o experienta extrem de impresionanta. Circuite recomandate, din oferta Holiday Club: Fascinantul Myanmar, Cambodgia & Vietnam.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE