CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Sfaturi pentru o călătorie plăcută cu copiii

martie 7, 2018

Deschizi laptopul. Google. Search “Sfaturi pentru o călătorie plăcută cu copiii.” Nici nu apuci să scrii toate cuvintele, că deja îți apare ca sugestie. Te gândești “-Bun, nu mă confrunt doar eu cu asta”. Dar acum vine partea cea mai grea. Ce alegi din marea asta de informații și păreri personale, despre cum este mai bine să călătorești cu cele mai dragi (și energice!!!) persoane de pe fața Pământului? Așa-i că te-ai confruntat deseori cu dilema asta? Și că atât de greu ți-a fost, încât ai renunțat să te mai documentezi?

Dar gata! Anul acesta este THE ONE! Veți merge în vacanță, în familie. Împreună cu ei, omuleții pentru care ai face orice. Pentru a te ajuta, avem o serie de sfaturi prin care vei controla orice situație de stres și vei reuși să te bucuri de o vacanță relaxantă. Haide, nu e chiar atât de greu.

Înainte de toate, un Test Kids!

Image result for preparing the travel with kids

Pentru că vorbim de prima voastră vacanță serioasă în familie, noi propunem să începi cu un pas mai mic. Adică o minivacanță, un weekend prelungit sau orice altă ieșire de scurtă durată, la un picnic, la Grădina Zoo. O să fie un test important pentru toată lumea. Așa o să îți faci o idee despre ce trebuie să conțină bagajul, cam ce rutină preferă cei mici, cu ce viteză te poți mișca și, cel mai important, vei testa felul în care interacționați. Nu te speria și nu trage concluzii pripite. Este doar o experiență, de pe urma căreia vei lua cele mai bune decizii.

Vacanță nouă, așteptări diferite

Image result for with the kids at zoo

Poate te-ai obișnuit să lași bagajele pe ultima sută de metri, să te grăbești prin aeroport sau să faci itinerarii cu nenumărate obiective turistice. Nu vrem să te descurajăm și să îți spunem că acele zile s-au terminat. Te sfătuim doar să adaugi pe listă mai mult realism. Ritmul tău se va schimba total în momentul în care vei călători cu cei mici. Ce poți face pentru a te bucura de vacanță? Ignoră tot ce este împrejurul tău, rămâi relaxat și enjoy! Cei mici vor aduce un farmec aparte vacanței voastre! Just wait and you’ll see.

Atenție la bagaje

Related image

Pune în bagaj minimum de care ai nevoie pentru a călători cu cei mici. Reține că poți cumpăra orice ai nevoie de la destinație. Alege cele mai confortabile și versatile haine și încearcă să le impachetezi pe culori. În acest fel, dacă cineva se murdărește (ceea ce, recunoaștem, se întâmplă mereu, uneori înainte de a ieși pe ușă!), vei alege ușor cu ce să îl schimbi. Nu uita – ce este mai important, pune deasupra bagajelor. Așa vei avea acces rapid la ele.

Hotel sau imobil închiriat?

Image result for with kids at the hotel

Hotelurile au multe avantaje. Ne referim aici la faptul că ai incluse serviciile de făcut curat în cameră, poți avea bonă pentru cei mici, au lift, un detaliu extrem de important când ai multe bagaje după tine. Dar dacă închiriezi o casă de vacanță sau un apartament poți să te simți ca acasă și să gătești, un atu important dacă cel mic are un anumit tip de dietă.

Indiferent ce vei alege, ține cont de următoarele aspecte – trebuie să fie o locație kid friendly, cât mai centrală și ideal ar fi să ajungi pe jos la atracțiile turistice, restaurantele, plaja, parcurile de distracție și magazinele de acolo. Cazarea are o piscină și o încăpere dedicată jocurilor? Perfect! Cei mici nu se vor plictisi! Și dacă te hotărești să alegi hotelul, nu uita să te asiguri că au și un meniu special pentru copii. Alege facilitățile care contează pentru tine și sigur vacanța ta va fi una plăcută.

Ține cont de preferințele tuturor din familie

Related image

Deja am stabilit clar – nu e nevoie de un itinerariu prea încărcat, dar este important să permiți tuturor să aleagă o activitate. Experții în turism au constatat că cele mai reușit vacanțe de familie sunt cele care includ atât părinții, cât și copiii în alegerea destinațiilor și a planului de excursie. Ce puteți face? O plimbare care să includă, pe lângă vizita unui muzeu la care îți dorești să ajungi, și o activitate dedicată celor mici, precum excursii în parcuri de distracție sau, de ce nu, plimbări cu ponei. În timpul acelor plimbări, aveți timp și pentru voi –  răsfoiți o carte, beți o cafea, o oră sau jumătate de oră de soare și zâmbete. Un alt sfat, simplu dar extrem de important– ține cont mereu de personalitatea copiilor. Ea nu se schimbă pe perioada vacanței. Alege atracțiile turistice în funcție de răbdarea lor și de felul lor, găsiți numitorul comun. Așa nimic nu va părea un compromis.

Atitudinea este totul

Image result for with kids at the hotel

Indiferent cât de mult planifici și te pregătești, lucrurile pot merge rău. Lasă-te dus de val și lucrurile se vor soluționa în final. E bine să ai trusa de prim ajutor, în caz de cei mici se simt rău, răcesc sau fac insolație. Dacă, din nefericire, te confrunți cu astfel de situații, rămâi pozitiv. O astfel de atitudine nu doar îl va ajuta pe cel mic să se vindece mai repede, dar va pune și o cărămida la dezvoltarea celui mic, într-un mod plin de încredere și optimist.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE