CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Un city-break de inspiratie romantica

ianuarie 30, 2018

Amorteala din timpul iernii te paraseste cu pasi mici, dar tot mai siguri. Dorul de duca iti furnica talpile, starnit fiind de caldura soarelui si asfaltul uscat al strazilor. Simti cum nimic nu iti mai sta in cale, pentru a porni intr-o plimbare lunga, pe stradutele inguste ale oricarui oras de aiurea, sau pentru a te rataci pe aleeile pline de verdeata ale unui parc. In plus, „love is in the air!”, pentru ca primavara este prin excelenta anotimpul iubirii.  Asadar nu iti ramane decat sa pornesti la drum intr-un city-break nu doar plin de miscare, dar si de romantism.

BUDAPESTA

Plimbare romantica in Budapesta, pe malul Dunarii

Daca ar fi sa caracterizam intr-un singur cuvant atmosfera acestui oras, atunci el nu poate fi decat: romantica. Cum altfel poti vorbi despre un oras a carui principala atractie sunt croazierele. Caci Dunarea este raul ce il traverseaza dintr-o parte in alta, impartindu-l in doua. Astfel in timpul unei plimbari cu vaporul, de o parte a ta, adica pe malul numit Buda, poti vedea Palatul Regal, flancat de dealurile verzi, iar de cealalta, pe Pesta, piatetele pline de viata si vorba, cu nenumaratele lor cafenele, ce te asteapta pentru o pauza binemeritata, dupa o lunga plimbare pe stradutele colbuite ale orasului.

Propunere de cazare: Hotel Boscolo Budapest 5*

LISABONA

Image result for romantic walk in lisbon

Lisabona este un oras al misterului si al seductiei. Alei inguste, umbre lungi, lumini de lanterna aruncate pe stradute pietruite, lumina lunii, ce se reflectata pe zidurile domurilor, toate par desprinse dintr-un film. In zori, soarele se revarsa peste acoperisurile viu colorate ale caselor, marcand astfel finalul unei nopti cu iz maur si sunete de fado. Lisabona este un oras in care iti poti pierde nu doar pasii, ci si inima.

Propunere de cazare: The Lisbon Plaza Hotel 4*

LEEUWARDEN

Image result for romantic walk in leeuwarden

Piata Waag Market din Centrul Vechi, Leeuwarden, Olanda

Orasul este o adevarata incantare pentru orice turist, care il viziteaza. Aceasta datorita canalelor serpuitoare ce il strabat, al aleilor incantatoare, precum si al cafenelelor pline de viata. Centrul Vechi aduna laolalta multe din punctele de atractie ale acestui orasel olandez. Este vorba despre piata Waag, turnul Oldhove, care asemenea celui din Pisa este vizibil inclinat, sau Blokhuispoort, o fosta inchisoare transformata in hub cultural pentru artele contemporane. Dupa un tur de oras facut pe jos sau cu bicicleta, seara, cina poate fi luata la restaurant Us Heit, aflat in cladirea unui fost palat princiar. La toate aceastea mai este de adaugat, faptul ca in 2018, Leeuwarden este Capitala Europeana a Culturii.

Propunere de cazare: Hampshire Orange Hotel 3*

ARLES

5/5: Van Gogh

Casa memoriala Van Gogh din Arles, Franta

Cine nu a auzit de lucrarile lui Van Gogh, “Floarea soarelui”, “Dormitorul din Arles” sau “Casa galbena”? Toate au fost realizate aici, in Arles, cand in 1888, bolnav fiind de plamani, pictorul se retrage in acest orasel insorit din sudul Frantei. Oraselul are o istorie lunga, el datand din secolul a VII-lea, inante de Hristos. Asezarea este inclusa in prezent, in patrimoniul cultural UNESCO. O plimbare pe stradutele inguste si prafuite ale acestuia poate duce la Amphiteatrul roman, la Casa memoriala Van Gogh, la Manastirea si Biserica St. Trophime, sau la Alyscamps, locul in care Van Gogh si Gaugain au pictat pentru prima oara impreuna in 1888.

Propunere de cazare: Hotel & Spa Jules Cesar MGallery by Sofitel 5*


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE