CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Unde mai fugim vara asta de-acasa ?

mai 18, 2018

Vacanta de vara a inceput sa-ti bata din ce in ce mai tare la usa. O multime de destinatii iti trec prin cap: Romania, Grecia, Bali, Caraibe, Singapore. Care dintre el ar putea fi castigatoarea? Ai vrea totusi sa stii si care este trend-ul in materie travel pentru 2018. Pentru asta e bine sa incepi cu un screening al propunerilor venite din partea touroperatorilor, travel boggerilor, precum si al revistelor de specialitate, in legatura cu destinatia ideala pentru vacanta de vara 2018. Ca sa iti fie mai usor, te ajutam cu o selectie de inceput:

NOUA ZEELANDA

Image result for new zealand with fun                                

Este destinatia de vacanta, ce nu inceteaza ca an de an sa se pastreze in top-uri. Aceasta datorita peisajului extrem de divers pe care il ofera, reusind sa satisfaca asteptarile multor turisti. Doar aici ghetarii ajung sa se intalneasca cu padurea tropicala si plajele cu nisip negru. Pentru a te bucura de toata aceasta diversitate a naturii, alege un circuit prin Noua Zeelanda. In cazul in care insa ritmul unei vacante urbane te atrage mai mult, poti alege sa-ti petreci concediul in chiar capitala acesteia, adica Wellington.

SRI LANKA

Related image

Este supranumita si “Perla Oceanului Indian”, fiind un punct de intalnire al influentelor din cultura araba, indiana si europeana. Doar aici iti poti incepe vacanta cu explorarea unui templu Kahyapa, vechi de 1500 de ani, pentru ca in secunda urmatoare sa vizitezi o biserica din perioada coloniala, iar la final sa te delectezi cu o bere Ceylon, savurata in tinutul muntos Kandy. Printre activitatile de vacanta pe care ti le recomandam se numara plimbarea cu elefantul, in cadrul Parcului National Minneriya, excursii la fosta Fabrica de Ceai din Dambatenne, precum si o croaziera in Golful Arugam. Iar la finalul unei zile pline de activitati, nimic nu poate fi mai recomfortanta decat sa te rasfeti innotand intr-o piscina sau relaxndu-te in timpul unui masaj, facut in oricare din resorturile de wellness & Spa.

MALTA

Related image

Malta este o alternativa mai mult decat foarte potrivita la binecunoscutele orase europene precum Barcelona si Roma, sau la mai mult decat celebrele insule Santorini, Creta sau Capri. Iar unul dintre punctele e forte pentru anul acesta este orasul Valetta, desemnat a fi Capitala Europeana a Culturii in 2018. Petrecandu-ti vacanta aici vei putea experimenta diverse tipuri de arta: de la cea baroca, la pop art sau arta contemporana. Iar intreaga experienta culturala o vei completa cu o sesiune consistenta de plaja in statiunea St. Junlian’s, caci Malta este o tara scaldata in soare, mai mult de 300 de zile pe an.

MEXIC

Image result for travel in mexico city

Amestecul dintre atmosfera insulelor Caraibe si bucuria vietii specifica Mexicului, dau nota distincta si atractiva a rivierei Maya, din peninsula Yucatan. Este locul ideal pentru a te bucura de mare si soare, intr-o vacanta de neuitat in Mexic. Iar experienta o poti completa cu dimensiunea istorico-culturala oferita de capitala acestei tari, Mexico City. Este unul dintre cele mai mari orase ale lumii. Aici te vei intalni atat cu dovezi ale culturii aztece, cat si cu cele din perioada de colonizare spaniola.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE