CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Pe culoarele unei vile de legenda – Sola Cabiati 5*

martie 29, 2017

Daca ati luat decizia ca destinatia dumneavoastra de vacanta sa fie zona lacului Como situata in partea de nord a Italiei atunci trebuie sa va furnizam urmatorul pont. In momentul in care veti ajunge la celebra plimbare de pe lac sa faceti acest lucru doar la bordul unei amabrcatiuni cu motor model vintage. Acest fapt va va face nu doar sa va simtiti precum un VIP dar va va si oferi avantajul de a parcurge pe-ndelete aceasta intindere de apa situata la poalele muntilor Alpi, ale carei maluri sunt tixite cu vile de istorice. In cazul in care aveti si norocul ca ambarcatiunea de croaziera sa fie manuita de un capitan cu experienta care sa cunoasca destul de multe din povestile acestor cladiri atunci va puteti considera chiar norocos de-a dreptul. Asta pentru ca el va stii care dintre ele merita studiate mai atent si in consecinta va apropia mai mult vasul de mal atunci cand este cazul lasandu-va imaginatia sa zburde libera.
Una dintre aceste vile este Sola Cabiati 5* situata pe Riviera della Tremezzina. Cladirea impresioneaza prin simetria arhitecturala data de stilul neoclasic, prin balcoanele realizate din marmura, prin obloanele albastre ca apa marii si nu in ultimul rand prin gradinile generoase. In ele va puteti foarte usor imagina felul in care nobilimea milaneza a secolului al XVIII-lea in egala masura de eleganta si excentrica transforma domeniul vilei intr-o resedinta de vara organizand petreceri fastuoase. Vila este cunoscuta de catre localnici si sub numele de La Quetie. Ea este renumita a fi fost cea mai impresionanta vila a inceputului de secol XVIII intr-un tinut al vilelor de colectie. Constructia a fost realizata de catre un duce foarte de bogat, Gabrio Serbelloni. Urmasii acestuia au transformat interiorul cladirii intr-un univers baroc aducand aici adevarate piese de colectie: picturi, fresce, portelanuri, tapiterii si mobila. Intr-unul din dormitoarele vilei se gaseste chiar unul dintre paturile in care Imparatul Napoleon si sotia sa Josephine de Beaumarchais au dormit. Acest obiect de mobilier a fost transportat de catre familia Serbelloni de la Milano la Villa Sola Cabiati 5* in timpul celui de al doilea Razboi Mondial. La Quetie a ramas in posesia familiei Serbelloni secole de-a randul. Doar din cand in cand aceasta a fost inchiriata pe timpul verii unora dintre apropiatii familiei.
De curand o alta locatie de vacanta emblematica pentru lacul Como s-a inaugurat. Este vorba despre Grand Hotel Tremezzo 5*. Managementul acestuia gestioneaza si Vila Sola Cabiati 5*. Oaspetii hotelului pot vizita vila pe baza de programare. In afara acestui fapt conducerea Gand Hotel Tremezzo 5* planuieste sa o utilizeze pentru organizarea unei serii intregi de evenimente exclusiviste: de la cine romantice, la aniversari de tot felul, dineuri spectaculoase, picnic-uri in gradina, „vanatori de comori” pentru cei mici si bineinteles nunti.
Intrucat vila este o locatie cu circuit inchis tarifele sunt oferite doar la cerere. Asadar in cazul in care imaginile surprinse in interiorul locatiei v-au starnit imaginatia si dorinta de a organiza un eveniment aici va asteptam solicitarile la adresa de e-mail: office@holidayclub.ro sau va asteptam in birourile Holiday Club.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE