CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Destination to be discovered: Mexic

iulie 9, 2018

Atunci cand rostesti Mexic, numeroase repere iti vin in minte: cetati mayase, plaje cu nisip fin, haciende ultra luxoase, in care spiritul colonialist spaniol isi face inca simtita prezenta, precum si albastrul turcoaz al apei, numai buna pentru practicarea numeroaselor sporturi nautice. 

Image result for hacienda riding show

Carriage ride in front of a hacienda, Mexic

Peninsula Yucatan este o zona ce combina atmosfera caraibeana, cu dragostea de viata specifica mexicanilor. Totul este completat de plaje cu nisip fin, hoteluri ce ofera servicii la standarde de lux, precum si posibilitatea practicarii a numeroase sporturi nautice. Astfel, oricare dintre zonele ei ai alege-o, fie ca este vorba despre Riviera Maya, Cancun, sau Playa Mujeres, relaxarea unei vacante la mare este mai mult decat garantata, mai ales daca te afli chiar in luna de miere.

Honeymoon on Riviera Maya

Pe langa relaxarea garantata de oricare dintre plajele sale, Mexicul este si o destinatie in care intalnirea cu istoria reprezinta unul dintre momentele cele mai importante. Cel mai bine  poti organiza aceasta intalnire in cadrul unui circuit cu autocarul, sau pentru a avea mai multa libertate de miscare, inchiriind o masina. In timpuil unui astfel de program, sesiunile de vizitare a fostelor cetati mayase, le poti combina cu rasfatul oferit de hotelurile de 3*-4*, sau de haciendas de lux, datand din secolele XVII si XIX.

Image result for yucatan maya with fun

Mayan archeological site, Yucatan Peninsula

In cazul in care Mexic este principala destinatie de vacanta, aleasa pentru acest an, in nici un caz nu trebuie sa scapi din lista de obiective, chiar capitala sa, adica orasul Mexico City. Este unul dintre cele mai mari orase din lume. In acelasi timp este atat centrul politic, cat si cultural al acesteia, sintetizand in el elementele mostenirii aztece, precum si influentele perioadei colonialiste spaniole.

Related image

San Miguel de Allende Cathedral, Mexico City, Mexic

Iar daca te gandesti sa adaugi un pic mai multa adrenalina vacantei tale din aceasta tara, nu trebuie sa uiti ca in data de 28.10.2018, in Mexico City va avea loc Marele Premiu de Formula 1.

Image result for mexico city formula 1

Fomula 1 circuit, Mexico City, Mexic


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE