CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Vacante de neuitat, in case de poveste

ianuarie 19, 2018

In orice vacanta ai fi, iti place ca pe planga distractia si relaxarea aduse de zilele libere, sa mai adaugi ceva. Vrei sa afli cat mai multe despre istoria locurilor prin care mergi. Iti place sa stai de vorba cu oamenii, caci ei sunt cei care-ti pot spune cel mai mult, din ceea ce vrei sa afli. Nu scoti din program nici vizitarea muzeelor, sau tururile ghidate prin oras. Dar pentru ca toate lucrurile pot fi intotdeauna facute mai bine, e timpul sa treci la nivelul urmator. Asa ca, pentru a te afunda mai bine in istoria si in spiritul locurilor, solutia ideala este aceea de a petrece o vacanta in cladiri construite cu secole in urma, ce actualmente au fost restaurate si incluse in circuitul hotelier. UNESCO a declarat anul 2018, ca fiind Anul European al Patrimoniului. Asadar o vacanta intr-o cladire istorica, este mai mult decat trendy. Pentru ca vrem sa te ajutam sa iti deschizi lista pentru o vacanta din alte timpuri, iata propunerile noastre:

RETHYMNO, CRETA

Image result for Avli Lounge Apartments

Avli Lounge Apartments 5*, Rethymno, Creta, Grecia

Avli Lounge Apartments 5* cladirea a fost ridicata in anul 1660, facand parte dintru-un complex de 3 cladiri. Acestea au fost primele constructii ridicate in Rethymno, pe durata ocupatiei venetiene. De-a lungul timpului Avli Lounge Apartments au avut mai multe intrebuintari. Initial au fost resedinta unui principe venetian. Ulterior cladirea a gazduit o presa pentru produs ulei de masline, o fabrica de sapun si o tabacarie. Arhitectura cladirii contine elemente grecesti (cretane), venetiene, dar si turcesti, fiind astfel o dovada vie a diverselor ocupatii ale insulei de-a lungul timpului. Vila cuprinde 7 apartamente, fiecare dintre acestea fiind amenajat intr-un stil diferit. In afara acestora, cladirea impresioneaza prin bolta venetiana, pivnitele cu temperaturi scazute, mobila veche, precum si obiecte de arta, de influenta cretana, ce povestesc despre istoria locurilor.

FLORENTA. ITALIA

Villa Campestri 5*, Florenta, Italia

Villa Campestri 5*– a fost ridicata in secolul al XIII-lea, in Valea Mugello. Initial ea a servit drept fortareata. Cladirea se afla in apropierea uneia dintre vilele faimoasei familii Medici. Aceasta vila inclusa in patrimoniul cultural UNESCO. Villa Campestri 5* este o imbinare unica de istorie, traditie, frumusete si natura. Fiind inconjurata de pajisti, masilini si gazduita de un parc ce se intinde pe o suprafata de 140 de hectare, locatia ofera un peisaj deosebit, precum si numeroase posibilitati de relaxare si petrecere a timpului liber. De la piscina vilei puteti admira Valea Mugello. Restaurantul vilei ofera preparate apartinand bucatariei toscane, din care uleiul de masline este nelipsit. De altfel vila detine prima oleoteca din lume.

LISABONA, PORTUGALIA

Related image

The Lison Plaza Hotel 4*, Lisabona, Portugalia

The Lisbon Plaza Hotel 4* a fost construit la inceputul anilor ’50, el apartinand si in momentul de fata familiei care l-a ridicat. Cladirea este un spatiu unic in Lisabona datorita frumusetii decoratiunilor interioare, a atentiei la detaliu, cu care a fost amenajat interiorul acestuia, precum si datorita pozitionarii sale, mai mult decat centrale, respectiv pe Avenida da Liberdade, la cateva minute de mers pe jos, fata de principalele puncte de atractie ale orasului.


ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE