CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Viitorul turismului de lux

ianuarie 16, 2018

An de an suntem martori la ritmul ameţitor cu care turismul se reinventează. Nu de mult, apariția site-urilor online de booking, prin care îți poți rezerva propria călătorie, a dus la discuții controversate lansate de ideea că de acum încolo, iubitorii de călătorii se pot transforma, cu un singur click, în agenți de turism! Așa s-a născut preconcepția că viitorul agențiilor de turism nu sună deloc bine!

Însă 2017 a demonstrat că deși broșurile de turism au fost uneori înlocuite de rețelele de socializare, un anumit domeniu de nișă nu doar că își păstrează clienții fideli, dar se și dezvoltă an de an. Este vorba despre sectorul luxury travel, a cărui rețetă de success este o experiență personalizată, cu servicii unice și inedite. Iar noi venim să te liniștim și să îți arătăm de ce agențiile de luxury travel vor rămâne alături de tine și pe viitor.

Related image

  1. Site-urile de online booking, o idee care nu satisface nevoile clienților de luxury travel

Principiul după care funcționează site-urile online de booking este cât se poate de simplu: îți oferă acces la cele mai ieftine variante de vacanță. Iar dacă ești un călător de lux, această opțiune nu se pliază deloc pe profilul tău, pentru că îți plac experiențele mult mai complexe, cu un itinerariu inedit și cu multiple cazări care să cuprindă vile, resorturi sau hoteluri. O sarcină nu tocmai ușoară, nu-i așa?!

Și pentru că uneori doar prin comparații reușim să înțelegem magnitudinea unui eveniment, cei de la Forbes au venit cu cel mai concludent exemplu. Conform articolului lor, “The Super Rich are Leaving Technology in the Draw”, să organizezi o vacanță pentru un client de luxury travel seamănă cu organizarea unui turneu pentru The Rolling Stones!

Related image

Luxury travel adventure with Venice Simplon Orient Express

  1. Aventura, o cerere obligatorie pentru călătorii de lux

Dacă trăiești pentru aventură și ridici de fiecare dată ștacheta vacanțelor la un nou nivel, ești ceea ce noi numim „Luxurious adventurer”, sau client de lux. Știm deja că amestecul de aventură și lux este un segment din turism pentru care cererile cresc de la an la an. Dar iată de ce un site online de booking nu va fi niciodată opțiunea ta: dacă vrei lux și aventură în același timp, vei merge dincolo de orice broșură! Tu îți dorești produse, destinații și experiențe pe care nimeni, sau foarte puțini le-au trăit.

De exemplu, dacă îți surâde ideea de a te distra într-un parc acvatic interactiv chiar în mijlocul oceanului, sau de a vedea între 5 și 12 destinații într-o singură vacanță, fără a-ți face griji pentru birocrația accesului la graniță, poți deja să îți planifici ca următoarea călătorie să o petreci la bordul unei nave de croazieră de lux. Nimic nu se compară cu splendoarea răsăritului de pe un „oraș plutitor”, în timp ce savurezi o cupă de șampanie.

Da, știm cât de mult îți plac destinațiile mai îndepărtate și cât de mult îți dorești să te angajezi în activități mai îndrăznețe. Prin urmare, o astfel de excursie poate fi abordată cel mai bine de un agent de turism cu experiență!

Related image

Urs Wiederkehr – outdoorbutler at Carlton Hotel 5*sup, St. Moritz, Swiss

  1. De vorbă cu specialistul

Pentru că preferi călătoriile de lux, este esențial ca recomandările să le primești de la o persoană care a fost deja în destinațiile respective și care cunoaște personal toate serviciile pe care le promovează. Un călător de lux nu vrea niciodată să afle lucruri pe care le poate citi pe internet, ci are nevoie de povești, de aventură, de sfaturi practice, în funcție de ce pot experimenta în destinația aleasă. Și cine este mai în măsură să vină cu sfaturi, dacă nu agentul de turism?

Image result for luxury travel agent and millennials

  1. Agentul de turism, cel mai bun și de încredere sfătuitor

Studiile arată clar că deși foarte multe persoane și-au planificat măcar o vacanță prin serviciile online, mulți prefer să se întoarcă la agențiile de turism. Paradoxal, printre cei mai dornici de a beneficia de serviciile unui astfel de agent sunt chiar Millennials! Îndrăgostiți de tehnologie și dornici să descopere lucruri noi, ei nu prea au timp (și nici chef) să planifice itinerariul sau să își rezerve biletele.

Întârzierile companiilor aeriene, dezastrele naturale dar și atacurile teroriste sunt alți factori care conduc la convingerea că pentru o vacanță reușită este nevoie de intervenția unui profesionist.

Image result for zighy bay oman parasailing

Paragliding at Six Senses Zigy Bay Hotel 5*, Oman

Și pentru că suntem la început de 2018, trecem în revistă și un TOP al trend-urile pe luxury travel din acest an:

  • Personalizăm, personalizăm și iar personalizăm. În 2018, vacanțele luxury vor fi adaptate la preferințele clienților până la cel mai mic detaliu. Pentru ca experiența să fie cât mai bogată și mai personală.
  • 2018 se va concentra mai mult pe „auto-descoperire”, mindfulness și explorare spirituală. Vacanțele pot include vizite la mânăstiri, altare, temple și în alte locuri spirituale, pentru ca seara să fii răsfățat cu tratamente spa de neuitat.
  • Ținând cont de cantitatea de informații la care ești expus zilnic, nu e de mirare că în 2018 vor fi în trend vacanțele digital-free. Cărțile vor fi personajul principal din cadrul escapadelor iar vacanțele vor cuprinde vizite la biblioteci deosebite precum și întâlniri culturale în care să porți discuții cu artiști și scriitori.
  • Un alt trend pe anul acesta cuprinde vacanțe de lux în care vei putea să DORMI! După ce lipsa somnului a fost declarată o problemă publică de sănătate, cea mai luxoasă vacanță poată fi cea în care te odihnești! Nu ne referim doar la un pat și așternuturi de top, ci la terapii și chiar la majordomi care te vor trezi, pentru a uita, măcar preț de câteva zile, de alarmă și de SNOOZE.
  • Cine are nevoie de meniu, când poți mânca orice, oricând? Hotelurile luxury vin cu noi oferte culinare, bazate tot pe personalizarea serviciilor și pe înțelegerea profundă a nevoilor tale. Acest lucru se traduce prin faptul că un personal bine instruit va servi mese personalizate pe baza stării tale de spirit și a nivelului de energie, în locații distincte și private. Iar tu iți vei putea alege vinul preferat direct din pivniță!

ARTICOLE DIN ACEEASI CATEGORIE